Geef mij nog vijf

Dat zou begrijpelijk en terecht zijn indien in 5 jaren NDP beleid wij er op vooruit zouden zijn gegaan, maar nu moeten wij een crisis van ongekende weerga oplossen. Gemompel en luide protesten die te horen waren maandag na de presentaties van de Governor van de Centrale Bank, Gilmore Hoefdraad, en de minister van Financiën, Andy Rusland. Directe belastingen zijn gedaald met 200 miljoen, indirecte belasting afgenomen met 150 miljoen en de staatsschuld is meer dan 6 miljard. “Constructieve politieke partijen” tonen enthousiasme, denkende dat ze ook iets te beslissen zullen hebben. Burgers moeten weten dat ze steeds meer de lasten moeten dragen voor de lusten van de politieke elite. Uit de presentatie van de cijfers bleek dat de overheid allang door had dat wij afstevenden op een crisis, echter werd ervoor gekozen om een vrolijk plaatje voor te houden aan het kiezersvolk. Nauwelijks een maand na de verkiezing zijn wij in een crisis beland? Wie was er dan aan de macht? Oh, dezelfde mensen die nu de crisis aan ons voorhouden. De geprojecteerde inkomsten over 2015 is 4.203.700 en de geprojecteerde uitgaven zijn 4.983.700. Dat levert een tekort op van 780 miljoen en hierin zijn geen bezuinigingsmaatregelen opgenomen. “We laten dat over aan de nieuwe regering die op 12 augustus 2015 aantreedt ”, laat minister Rusland weten. Dit betekent dat er minstens nog een maand geen maatregelen getroffen zullen worden om het desastreus beleid een halt toe te roepen. Alles gaat dus zijn gangetje.
De Akmos uitte bij monde van haar voorzitter Sham Binda ook haar bezorgdheid voor de grote leningen die de overheid heeft lopen bij de verschillende banken. Waar moeten de klein en middenstandsondernemers hun geld lenen als de overheid al zo veel geleend heeft bij het bankwezen. Banken hebben hierdoor minder geld beschikbaar voor de gemiddelde kleine ondernemer. De minister van Financiën en de Governor hadden hiervoor geen pasklaar antwoord. Er werd verwezen naar leningen van de Islamic Bank als mogelijke optie.

error: Kopiëren mag niet!