Tosh van Dijk verliest in kwartfinale

Tosh van Dijk heeft verloren in de kwartfinale op het onderdeel taekwondo -68kg op de Pan-Amerikaanse Spelen 2015. De Surinaamse Sportman van het Jaar 2014 verloor van de 6 jaar oudere en ervaren Luis Colon III uit Peurto Rico in de sudden death-ronde. Na 3 ronden was de stand 7-7. Wie de eerste punt zou maken in de beslissende vierde ronde zou de wedstrijd winnen. Van Dijk won de eerste ronde met 4-3. In de tweede ronde eindigde de strijd 3-3 gelijk. In de derde ronde verloor Van Dijk met 0-1. Zo kwam de stand op 7-7.
Van Dijk vocht in de achtste finales tegen Andres Zelaya uit Guatemala. Een zeer spannend gevecht met een gelijk opgaand verloop, waarbij de score na 3 rondes gelijk was: 9-9. Er was een sudden death nodig om een winnaar te bepalen en Van Dijk scoorde in deze ronde het eerste punt om zo dus door te gaan naar de kwartfinale.