Relyveld schenkt SRD 125.000 kostende aula aan Wit Santi

1 Wit Santi krijgt jaardagcadeau van Relyveld 1
1 Wit Santi krijgt jaardagcadeau van Relyveld 3Minister Steven Relyveld heeft gisteren op zijn 51ste jaardag een moderne aula geschonken aan zijn geboortedorp Wit Santi. Deze aula is uit zijn eigen zak gefinancierd en heeft SRD 125.000 gekost. Relyveld is van mening, dat zijn schenking een duurzame bijdrage is aan het dorp. De aula is volledig uitgerust met een ontvangstzaal en andere bijbehorende ruimtes, zoals kleed, bad en toiletkamers, meldt Marvin Moesan van BIC Para.
Volgens de kapitein van Wit Santi, Patrick Mandé, is de komst van een aula nabij de begraafplaats een lang gekoesterde wens. “Nabestaanden van overledenen moeten uitvaartdiensten bij de overledene thuis houden, om daarna kilometers te lopen naar de begraafplaats. Meestal wordt het verkeer over de Kennedyweg belemmerd door de rouwstoet die ook over deze weg moet. Senioren en anderen die slecht ter been zijn, kunnen de overledene niet vergezellen naar hun laatste rustplaats, omdat het te ver lopen is”, zegt Mandé.
De Aula kreeg de naam ‘Albertina Maria Artist-Indiaan’, de naam van zijn overleden grootmoeder die ook ter ziele is gelegd op de begraafplaats aldaar. Relyveld zegt niet ervoor te kiezen om op zijn jaardag uitbundig feest te vieren. Op zijn vijftigste jaardag heeft hij kinderen van ‘Stichting Prasoro voor het kind in nood’ een etentje aangeboden in McDonald’s en gisteren was het de beurt aan Wit Santi.

error: Kopiëren mag niet!