5 jaar geëist voor bezwangeren dochter

De security guard, Ricardo E., hoorde donderdag op de rechtszitting een celstraf van 5 jaar tegen zich eisen. Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door mr. Reshmi Rathipal, achtte bedreiging, overtreding van de Vuurwapenwet en verkrachting van de 17-jarige dochter wettig en overtuigend bewezen. Uit het onderzoek blijkt dat de verdachte zijn dochter heeft verkracht, waarbij het meisje in verwachting is geraakt van de biologische vader. Op de eerdere zittingen verklaarde het slachtoffer heel emotioneel wat haar is overkomen. Zij barstte in tranen uit en gaf aan dat toen zij haar moeder in eerste instantie over de handelingen van haar vader vertelde, de moeder haar niet geloofde. Toen zij in verwachting raakte en nadat zij de gesprekken welke de verdachte met haar voerde, in haar mobiel had opgenomen, geloofde de moeder dat de vader inderdaad zijn dochter al die tijd had misbruikt. Het slachtoffer deed op 15 januari 2015 aangifte bij de politie ter zake bedreiging tegen het leven gericht en de andere zaken.
Naar aanleiding van de verklaring van de familie heeft de politie een of meer jachtgeweren en een luchtdrukwapen met bijbehorende munitie aangetroffen bij de verdachte, die hij zonder enige machtiging in zijn bezit had. Ter terechtzitting had de vader de verkrachting zelf aangedragen, waarna de dagvaarding hiervoor werd uitgebracht. Hij gaf aan dat de moeder van het meisje ook debet is geweest aan deze zaak. Zij heeft zich schuldig gemaakt aan vruchtafdrijving. De moeder wordt ook vervolgd met betrekking tot het gepleegde strafbaar feit. Zij is weliswaar voorlopig op vrije voeten. De 17-jarige dochter heeft op de zitting van 28 mei een hartverscheurende verklaring afgelegd. In verband met de verkrachting is ook een buurvrouw gehoord. Na de daad was het meisje huilend bij haar buurvrouw gegaan. Echter had zij haar buurvrouw niets over het feit verteld. Rekening houdend met de ernst van het feit eiste officier Rathipal een celstraf van 5 jaar met aftrek.
Advocaat Shefanie Amirkhan die de verdachte juridisch bijstand verleende, was de mening toegedaan dat verkrachting niet wettig en overtuigend is bewezen. Zij vond dat zij in het dossier geen geneeskundig rapport is tegengekomen, waaruit zou blijken dat het slachtoffer daadwerkelijk zou zijn verkracht. Op 23 juli komt er uitspraak in deze zaak.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!