Brunswijk neemt persstilte in acht

De voorzitter van de politieke partij Abop en herkozen parlementslid, Ronnie Brunswijk, zegt aan Dagblad Suriname dat hij voorlopig geen interviews wenst af te staan aan de media. Dagblad Suriname benaderde de politicus met de vraag of er maatregelen getroffen zullen worden tegen zijn partijgenoot en de minister van Justitie en Politie, Edward Belfort. Brunswijk ging niet in op de vraag. Hij kon wel aangeven dat hij de gang naar het kiezen van de president en de vicepresident zal volgen. ‘En dan zal ik zien’, gaf Brunswijk aan. Het ziet ernaar uit dat de Abop-voorzitter een afwachtende houding aanneemt. Hierbij zal hij, zoals hij dat aangaf, het stemgedrag van Belfort nagaan. Belfort heeft tijdens het kiezen van de voorzitter van DNA, in tegenstelling tot de overige oppositieleden, voor de coalitie-kandidaat Jennifer Simons, in plaats van de oppositiekandidaat Krishna Mathoera gestemd.
Belfort was hiermee de enige oppositiekandidaat die afweek van het stemgedrag van de overigen. Dit bleek geen verassing voor Brunswijk, die tegenover de oppositiepartners, die reeds vermoedden wie de ‘spelbreker’ was, bevestigde dat Belfort degene was die zijn stem aan de coalitie had gegeven. De reden waarom de Justitieminister dit gedaan zal hebben, is niet bekend. Wel is bekend dat het al jaren niet botert tussen Belfort en VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Het feit dat Mathoera een VHP-kandidaat is, zou volgens speculaties de reden zijn waarom Belfort niet voor haar stemde.

error: Kopiëren mag niet!