Broeder hangende onderzoek buiten functie gesteld

De verpleger die ervan verdacht wordt een 28-jarige dame in het ziekenhuis te hebben verkracht, is volgens directeur Antoine Brahim van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) na de klacht onmiddellijk buiten functie gesteld hangende het onderzoek. Na de aanklacht heeft het ziekenhuis terstond contact gemaakt met de politie van Munder. Volgens verklaring van de patiënt is zij 11 weken in verwachting en werd zij vanwege haar gezondheidssituatie opgenomen in het ziekenhuis. Zij gaf aan dat de verpleger in de nacht van zaterdag op zondag 28 juni in de zaal is geweest. Hij hield haar voor dat zij met hem mee moest naar de behandelkamer voor controle. Nietsvermoedend liep de zwangere vrouw zoals opgedragen naar de behandelkamer. Tot haar schrik werd zij door de broeder van gemengd ras tegen haar wil verkracht.
De patiënt gaf aan dat de verdachte tijdens zijn daad haar mond dichtkneep, waardoor zij geen lawaai kon maken. Na het incident is de vrouw weer naar de zaal gebracht. De verdachte broeder benadrukte nog bij het weggaan dat zij aan niemand iets hoefde te zeggen, want haar verhaal zou ongeloofwaardig overkomen. Toen de dame op de poli bij een gynaecoloog voor controle moest, maakte zij feit kenbaar. Zij was zeer emotioneel toen zij de arts over het gebeurde verwittigde.
Dagblad Suriname heeft van een betrouwbare bron vernomen dat de desbetreffende verdachte een dergelijk feit eerder ook al zou hebben gepleegd met een andere patiënt. De politie van Munder heeft het verdere onderzoek overgedragen aan afdeling Zedendelicten. Inspecteur Humphrey Naarden van PR-afdeling zegt desgevraagd dat het onderzoek in deze zaak voortduurt. De ziekenhuis-directie wacht het onderzoek van de politie af om te komen met een verklaring.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!