Surinaamse studenten ontvangen studiebeurzen van Indonesië

De Indonesische regering stelt studiebeurzen ter beschikking aan Surinaamse studenten. In 2015 zijn wederom 2 studenten,door middel van het Darmasiswa-programma, in de gelegenheid gesteld om op de universiteit in Indonesië een studie Indonesische taal of kunst en cultuur te volgen. Het Darmasiswa-programma is een non-degree beurs met een keuze voor een studie van 6 maanden of 1 jaar en wordt ter beschikking gesteld door het ministerie van Onderwijs en Cultuur van Indonesië, aan burgers van bevriende landen over de hele wereld. De beurs dekt de kosten van de school, het aanschaffen van boeken en een basisziektekostenverzekering. Niet inbegrepen zijn de kosten voor de retourtickets, die de studenten zelf moeten betalen. Behalve het Darmasiswa-programma zijn er ook beurzen van het BSBI-programma om ook kunst en cultuur te studeren, die beschikbaar worden gesteld door het ministerie van Buitenlandse Zaken van Indonesië met een studieduur van 3 tot 4 maanden. Deze studies worden verzorgd op verschillende dans- en kunststudio’s in 6 steden, namelijk Bandung, Yogyakarta, Surakarta, Surabaya, Bali en Makassar. De eerste beurzen van het BSBI-programma werden gegeven in 2003 en tot heden heeft het BSBI-programma ruim 588 afgestudeerden opgeleverd, verspreid over 58 landen. Dit jaarzijn er 70 BSBI-studenten uit 40 landen bezig af te studeren en het hoogtepunt zal plaatsvinden in Bandung op 11 juni 2015. Het BSBI-programma omvat studiekosten, verblijfskosten, zakgeld en retourtickets economie klasse.
De Indonesische regering biedt ook kansen aan burgers van ontwikkelingslanden om een master’sbeursprogramma te verkrijgen door middel van studiebeurzen van Partnerschappen ontwikkelingslanden (KNB)/ Developing Countries Partnership Program on Scholarship. Het KNB-programma wordt op enkele universiteiten in Indonesia gevolgd, die een samenwerkingsverband hebben met het ministerie van Onderwijs en Cultuur. Door middel van het KNB-programma kunnen studenten in verschillende vakgebieden studeren,zoals menswetenschappen, sociale wetenschappen, techniek en multidisciplinaire studies. De Indonesische regering dekt de studiekosten voor aanschaf van studieboeken, levensonderhoud kosten en retourtickets economie klasse. Elk jaar biedt de Indonesische regering deze 3 soorten van studiebeurzen aan de Surinaamse studenten. Voor meer informatie over de studiebeurzen kunt u contact maken met de Indonesische ambassade in Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!