Verdachte aanrijding dodelijke afloop niet ingesloten

Verdachte aanrijding dodelijk afloop niet ingesloten.1De 27-jarige Rowan A., die de veroorzaker is van de aanrijding met dodelijke afloop aan de Fredericiweg op vrijdag 26 juni, heeft op de Spoedeisend Hulp van het Dr. Lachmipersad MungraStreekziekenhuis Nickerie (LMSZN) geweigerd om opgenomen te worden in het ziekenhuis. Rowan reed op die bewuste dag vanuit Longmay naar Nieuw Nickerie, waar hij op de hoek van de Fredericiweg en Suikerrietstraat een auto die in dezelfde richting was, van achteren aanreed. Hij kwam daarna samen met zijn duorijder te vallen op het wegdek. Hij liet zijn duorijder, die ook letsels heeft opgelopen, achter en reed weg. Hij haalde de auto rechts in, waarbij hij dan een bromfietser heeft aangereden. Deze bromfietser, een bejaarde man, is onderweg naar het ziekenhuis komen te overlijden.
Rowan is bij de SEH van het LMSZN aangehouden door de politie. Hij heeft fracturen opgelopen. Hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens zijn moeder, mw.Agard, heeft hij geweigerd, omdat hij vindt dat hechtingen pijnlijk zijn en de artsen zijn wonden niet moesten hechten. Hij wilde daarna wel opgenomen worden in het ziekenhuis, maar de artsen hebben dit geweigerd, omdat het volgens hen dan geen zin heeft als hij niet gehecht wenst te worden. Volgens de moeder heeft de politie van Nieuw Nickerie hem ook niet in verzekering gesteld, omdat hij niet kan worden opgesloten met fracturen. Vandaar dat Rowan naar huis is gestuurd om te herstellen. Volgens zijn moeder is hij gisteren wel gebracht naar de SEH, omdat hij bleef bloeden. Hij heeft toen een hechting gehad. Mw.Agard zegt dat haar zoon wel een alcoholtest heeft gedaan. Dagblad Suriname kon de verdachte niet zelf niet spreken, omdat hij naar het politiebureau was gebracht voor verder verhoor.

error: Kopiëren mag niet!