KPS combineert 120-jarig bestaan met koninkrijksspelen

KPS combineert 120 jarig bestaan met Koninkrijk Spelen.1In verband met het 120-jarig bestaan van het Korps Politie Suriname (KPS) op 1 juli is er een speciale feestcommissie in leven geroepen om de verschillende activiteiten te organiseren. In verband hiermee werd er zaterdagochtend een persconferentie gehouden, waarbij de voorzitter van de feestcommissie, Darny Stolk, en de commissieleden Sandra Claver, Virginia Vrede en Helen Tjong A Yong-Tower, de pers te woord stonden. De activiteiten worden van 26 juni tot en met 3 juli georganiseerd. In combinatie met deze speciale activiteit zijn er van verschillenden eilanden, zoals Bonaire, Curaçao, St. Maarten, Nederland en Aruba, vertegenwoordigers van wethandhavers gekomen om deel te nemen aan het koninkrijksspelen.
Deze spelen zijn deel van een samenwerkingsplatform dat deelnemende korpsen en medewerkers niet alleen test op hun sportactiviteiten, creativiteit en flexibiliteit, maar hen ook de ruimte biedt wederzijds van elkaar te leren, zegt Stolk. Zaterdag was de officiële start zijn van de politiespelen. Zondag hebben de verschillende korpsen het bij een schietwedstrijd tegen elkaar opgenomen te Kraka, waarna men in het Politieopleidingscentrum van voetbal, slagbal, volleybal en denkspelen kan genieten. Uniek zijn de danscompetitie en de culturele show die de organisatie ook heeft georganiseerd. De gemeenschap mag daarbij ook aanwezig zijn om te genieten van de kleurrijke zangkwaliteiten van de verschillende korpsen.

error: Kopiëren mag niet!