JCI Suriname wil jongeren trainen in ethisch leiderschap

JCI Suriname wil jongeren trainen in ethisch leiderschapDe junior Chamber International Suriname (JCI) hield gisteren een persconferentie voor de Suriname Leadership Academy (SLA) dat op 26 en 27 juni zal worden gehouden. Dit idee van de SLA is in 2013 ontstaan. JCI Suriname staat in Suriname bekend om een impact van jonge actieve burgerschap binnen de samenleving te creëren. De internationale organisatie (JCI Syma) opereert al 100 jaar. JCI Suriname is al 60 jaren actief in Suriname. De SLA is bedoeld om jonge mensen op het gebied van ethisch leiderschap iets bij te brengen.
Rick Soedamah, Vicepresident van JCI Suriname, vertelt dat er ook via sponsors aan studenten een gelegenheid is geboden om aan de Academy deel te nemen. Volgens Soedamah is dit niet de laatste keer dat er zo een Academy wordt georganiseerd. Het zal volgend jaar en de jaren daarna ook georganiseerd worden. Soedamah geeft aan dat er niet willekeuring voor een thema is gekozen. Er is onderzoek gepleegd naar de behoefte van zo een training.
John Loughton, de Schotse expert op het gebied van ethiek, geeft aan dat er verschillende definities van ethiek zijn. Voor Loughton is ethiek niet een formule of een proces. Volgens hem is ethiek gewoon een manier van denken, een filosofie van het leven en een cultuur van het bestaan. Het gaat in beginsel om wat voor nalatenschap(reputatie) de mens op de wereld wil achterlaten. 60% van de Surinaamse samenleving die onlangs bij de verkiezing hun stem hebben uitgebracht zijn beneden de leeftijd van 35 jaar. Suriname is dus volgens Loughton een jonge natie met veel mogelijkheden.
Er zijn vooralsnog 70 meldingen van deelname. De organisatie hoopt dat tenminste 100 mensen te mogen accommoderen.
Karin Refos, één van de key note sprekers van de Academy, geeft aan dat de training niet specifiek gaat over leiders van het land. “Het gaat om leiderschap over jou leven. Het gaat niet om de politiek of het bedrijfsleven, maar om iedereen. Die verwarring moet alvast eruit worden gehaald. Iedereen die de leiding heeft over zijn leven, zoekt die ethische zaken op”, zegt Refos.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!