Ontvasten aanzet voor samenwerking Turken en Surinamers

Ontvasten op Onafhankelijkheidsplein voorzet voor samenwerking Turken en Surinamers.2
Ontvasten op Onafhankelijkheidsplein voorzet voor samenwerking Turken en Surinamers.1De Turkish Coördination and Cooperation Agency (Tika), een werkarm van de Turkse prime minister, is momenteel in Suriname voor de uitvoering van enkele projecten die de organisatie coördineert. Aangezien het bezoek samenvalt met de vastenmaand Ramadan, is gemeend om op zondag 21 juni voor de Islamitische Gemeenschap in Suriname een iftaar-programma (gezamenlijk ontvasten) te organiseren op het Onafhankelijkheidsplein. Onder de genodigden bevonden zich de leiders van de diverse Islamitische organisaties alsook de Islamitische geestelijke leiders en enkele moslim overheidsfunctionarissen. Het evenement, dat gezien kan worden als een moment van versteviging van de broederschap tussen de diverse Islamitische gemeenten en de Turkse regering, diende ook als springplank om te geraken tot vastere vormen van samenwerking tussen de Surinaamse en Turkse Moslims. De delegatie wordt geleid door Ilkem Sahin, honorair consul van Suriname in Turkije.

error: Kopiëren mag niet!