Effectief TAC’90 verslaat Jong Rambaan

DSC_1271Zondag is het Interlandtoernooi van TAC’90 uit Den Haag, Nederland, van start gegaan. Deze Nederlandse KNVB Eersteklasser is te gast bij de Stichting Nacionello Beheer en Stichting Voetbalontwikkeling Suriname (VOS) van voorzitter Hemant Bobby Jaikaran. In het Dr. Ir. F. Essedstadion werd dit toernooi geopend. In de hoofdwedstrijd stond TAC’90 tegen over de SVB Eersteklasser Jong Rambaan. Na een 1-0 ruststand won TAC’90 met 3-1. In de voorwedstrijd speelde Boma Star tegen de Braziliaans getinte Vasco de Gama. Boma Star won deze ontmoeting met 3-2. Vrijdag speelt TAC’90 tegen Boma Star.
Jong Rambaan was voor deze gelegenheid versterkt met enkele Hoofdklassers, waaronder van Notch, doelman Claidel Kohinor, Giovanni Alleyne en Junior Bomisa. Verder speelde ook Ronny Vrede, Anthony Talia, Dion Figueira en Romano Holtuin voor de club van Kriesne Biharie mee. Bij TAC’90 begon de beste speler Mohamed ‘Mo’ El Osrouti op de bank, omdat hij tijdens de aanvang van de wedstrijd aan het vasten was. De wedstrijd was gelijk opgaand. Beide ploegen speelden aftastend in het eerste half uur. Holtuin was de gevaarlijkste man bij Jong Rambaan, bij TAC waren dat de balgoochelaar Randall Labordus en Chadion Melfor. Vooral Melfor, die op de rechtervleugel speelde, maakte het leven van de rechtsback van Jong Rambaan, Trogillio Overman, heel zuur. De eerste kans was voor TAC’90. Madan Moti legde de bal terug voor Labordus, maar zijn uithaal werd geblokt door Kohinor. Uit een van de doorbraken van Melfor, gaf hij een voorzet aan centrumspits Jergo Luijdekkers, die Talia van zich afschudde en de 1-0 binnenschoof.
In de tweed helft speelde Jong Rambaan agressiever. Hierdoor kregen ze meer kansen. Een inzet van Roche Emanuelson werd gestopt door TAC-goalie Antonio Lucas. Een kopbal van Jong Rambaan werd ingetikt tot doelpunt, maar hier was er sprake van buitenspel. Een vrije trap van Giovanni Alleyne werd eveneens tot corner verwerkt door doelman Lucas van TAC. Intussen was na een kwartier spelen Mo El Osrouti in het veld. Het was na 19.00 uur en hij had ontvast en snel een maaltijd genuttigd. De eerste actie van Mo was een vrije trap, die net naast het doel ging van de ingevallen jonge Rambaan-goalie Avinash Rampadarathsing. Een onschuldig lijkend laag schot van Adrian Nocento van TAC, verdween in het in doel van Rampadaratsing, waardoor de club uit Den Haag op 2-0 kwam te staan. Vier minuten hierna scoorde Alleyne met een oerharde trap over de grond de bal in het doel van Lucas (2-1). Maar 5 minuten hierna maakte Mo de wedstrijd af met een sublieme soloactie. Hij kreeg de bal rond het middenveld, passeerde twee verdedigers en sprintte op het doel af. Hierna kapte hij weer twee verdedigers en haalde uit op het doel van Rampadaratsing (3-1). Marlon Felter kreeg hierna een levensgrote kans voor Jong Rambaan om de score op 3-2 te brengen, maar alleen tegenover doelman Lucas schoot hij naast.
In de eerste wedstrijd won Boma Star heel moeizaam van Vasco de Gama, een club van de in Suriname voetballende Brazilianen. Boma Star was heel erg versterkt voor deze wedstrijd. Onder andere Derrick Garden, Joel Baja en Galgyto Talea kwamen voor deze ploeg uit. In de 35ste minuut gaf Talea Boma Star een 1-0 voorsprong. Maar vlak voor rust scoorde Vasco twee keer middels de speler Cicero Mendes en nam een 1-2 voorsprong. In de 62ste minuut kreeg Baja de rode kaart wegens gemeen spel. Het leek alsof de Brazilianen Boma Star zouden verslaan. Maar in de 85ste minuut maakte Rendwig Kinsaini de gelijkmaker (2-2) en in de 87ste minuut schoot Talea de 3-2 binnen.
Het Interlandtoernooi van TAC’90 wordt woensdagavond voortgezet met een treffen tegen Hoofdklasser SV Transvaal. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Andre Kamperveenstadion om 20.00 uur. Op vrijdag 26 juli worden de laatste wedstrijden gespeeld in het Dr. Ir. F. Essedstadion. Om 18.30 uur is er een veteranenvoorwedstrijd tussen FCS Nacional en de Mediahuizen. Om 20.00 uur speelt TAC’90 tegen Boma Star. Hierna vindt de prijsuitreiking plaats met live muziek.