Evita Buitenman vindt beschuldigingen onterecht

Evita Buitenman wenst duidelijkheid te brengen in de zaak betreffende opmerkingen vanuit bewoners van Alkmaar, die onlangs richting dc Remie Pollack zijn gestapt om hun misnoegen te uiten over het gronduitgiftebeleid. Volgens Buitenman heeft Dharmender Malgie op 1 oktober 2013 een stuk perceel aangevraagd, waarop zijn familie al jarenlang woont. Het zelfde perceel, groot 15 hectaren, is door haar op 6 maart 2014 aangevraagd. Volgens Buitenman heeft zij dit met behulp van informatie, die door Radjes Soekhai aan haar is verstrekt, kunnen doen. De beschuldiging dat zij gebruik gemaakt heeft van haar contacten bij Domeinkantoor berusten volgens Buitenman helemaal niet op waarheid.
Het perceel in casu is volgens de figuratieve kaart die zij kon overleggen, 15 hectaren groot. Zij heeft van LVV en van de dc van Commewijne positief adviezen gehad. De dc gaf haar volgens de gepresenteerde stukken positief advies voor 10 hectaren, met de attentie dat er rekening zal moeten worden gehouden met de mensen die aldaar hun activiteiten ontplooien. Men is toen de plaatselijke situatie gaan bekijken en merkte op dat er een weg dwars door het perceel loopt. Volgens Buitenman en het advies van haar landmeter, is het perceel door deze tussenweg automatisch verdeeld. Zij meent ook dat door haar aanvraag de familie aldaar wonende wakker is geschud en het perceel ook heeft aangevraagd.
Buitenman heeft vervolgens op 8 april 2015 haar toewijzingsbeschikking in handen gehad, waarvan uitgaande zij 5,9022 hectaren op haar naam heeft weten te krijgen. Volgens Buitenman is het waar dat er op een deel van het perceel al jarenlang mensen wonen, maar dat betekent dus niet dat het perceel van hun is. ‘Je moet het aanvragen. En al vraag je het vóór mij aan, het hoeft niet te betekenen dat jij het zal krijgen.’ Buitenman meent met haar reactie op het geheel aan te geven dat zij niemand probeert te duperen. Zij wil gewoon haar 5,9022 hectaren hebben waarop zij landbouwactiviteiten kan ontplooien. De tegenpartij heeft naar haar zeggen zijn 8 hectaren mogen behouden en wil nu een deel van haar perceel aan de overkant van de weg hebben, bewerende dat hij via haar perceel zijn perceel moet betreden, wat volgens haar niet waar is. Buitenman meent dat haar imago nodeloos wordt geschaad. Het zijn dezelfde mensen die haar informatie hebben gegeven omtrent het aanvragen van het perceel, die nu zogenaamd voor die mensen opkomen.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!