Brandweer leert peuters het gevaar van spelen met vuur

KBS leert peuters het gevaar van spelen met vuurHet Korps Brandweer Suriname (KBS) hield gisteren een speciale voorlichtingsdag voor kinderen van verschillende crèches. Hierbij werden de jonge kinderen door een brandweervoorlichter gewezen op de gevaren van het spelen met vuur. De voorlichting was geheel aangepast aan het niveau van de kinderen. Door middel van plaatjes van Dora en Boots, een kaars, een aansteker en een verhaaltje werd de kinderen uitgelegd dat het spelen met vuur ertoe kan leiden dat een heel huis kan afbranden. De kinderen deden enthousiast mee met de brandweervoorlichters en hadden de boodschap aan het eind van rit wel door. Het is vaker voorgekomen in ons land dat er brand veroorzaakt is, waarbij gezinnen enorme schade aan have en goed hebben geleden. Niet zelden zijn de veroorzakers jonge kinderen die uit nieuwsgierigheid aan het spelen waren met lucifers, aanstekers of kaarsen. Dit is de reden waarom de brandweer besloot dat het goed zou zijn om kinderen al op zeer jonge leeftijd te wijzen op brandgevaar, zegt een vertegenwoordiger van KBS aan Dagblad Suriname. Ook de ouders hebben een enorm belangrijke taak om brand te voorkomen door hun kinderen niet alleen te waarschuwen voor het spelen met vuur, maar door ook toezicht te blijven houden op de kinderen.

error: Kopiëren mag niet!