Doekhie zal zich niet optimaal inzetten voor Nickerianen

Doekhie zal zich niet optimaal inzetten in NickerieRashied Doekhie heeft op 29 mei 2015 tijdens een interview op SBS TV in Nickerie aangegeven zich niet meer optimaal te zullen inzetten in Nickerie, omdat dit district niet voor de NDP heeft gekozen. Met betrekking tot het verkavelingsproject in de Stalweide 1, waarvan de verkaveling reeds was begonnen en er al duizenden aanvragen zijn ingediend, adviseert Doekhie de mensen om hiervoor naar Djoties Jagernath en William Waidoe te gaan, ‘want de machines die daar waren en alles wat wij deden, kwam niet uit de staatskas’. ‘Of het project doorgaat of niet ligt niet meer in mijn handen.’
Deze reactie van Doekhie is een direct gevolg van zijn mening dat de NDP in Nickerie de verkiezingen heeft verloren. ‘Wij moeten wachten totdat de mensen het afleren, tot de volgende keer, en dan gaan wij verder. Ik heb zoveel gedaan. En je wilt niet. Dus houd de eer aan jezelf. Ga thuis zitten en nadenken over wat je hebt gedaan.’
De padieboeren in Nickerie kijken nog steeds uit naar de compensatie op de padieprijzen die hen het afgelopen seizoen door de opkopers werd aangeboden. Na enkele protestacties richting de regering om te interveniëren is er na onderhandeling tussen een regeringsdelegatie en de belanghebbenden een akkoord bereikt voor een compensatie.
Volgens de gekozen kandidaat is subsidie niet meer het probleem van deze regering. Doekhie gaf aan dat als de boeren de subsidie krijgen hij blij zal zijn, ‘maar als ze het niet krijgen, moeten ze zelf zien hoe ze het doen’. ‘Als de mensen in Nickerie op de VHP hebben gestemd, dan moeten ze naar Santokhi gaan. De mensen hebben meer geloof gehad in mensen die hun 15 jaren lang hebben vernederd en vernietigd. Waarom moet ik het nu brengen? Waarom moet de regering het brengen?’ De parlementariër gaat hiermee geheel voorbij aan de mensen die wel voor de NDP hebben gestemd en gaat vooral voorbij aan de woorden van de president, die zegt dat de regering voor een ieder is en niet alleen voor de NDP’ers.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!