Kouseband SRD 5 per bos

dblogoDoor de zware regenval van de laatste weken zijn groenteprijzen de lucht in gegaan. Landbouwers lijden enorme schade en de groenteverkopers op de markt zitten met dure groenten, die moeilijk af te zetten zijn. Zo wordt een bak antroewa, die voorheen rond de SRD 50 werd verkocht, nu voor SRD 125 aan de man gebracht. Ook kousenband die normaal per bundel varieert tussen de SRD 10 tot SRD 20 kost nu SRD 40.
Nu de groenteprijzen omhoog gaan, hebben de wederverkopers op de markt er last van, want een consument kiest volgens één van de verkopers liever voor een blikje bruine bonen dan een bos kouseband. Enkele verkopers klaagden al eerder dat weinig personen hun inkopen op de markt doen, omdat de markt geen parkeerruimte heeft voor consumenten en het is er vaker vies daar. Nu met de regen en stijgende groenteprijzen komen er nog minder mensen naar de markt om hun inkopen te doen.
Groentesoort Voorheen Nu
Kouseband (per bos) SRD 1 SRD 5
Boulanger (per hoop van 3) SRD 3.50 SRD 10
Oker (per hoop) SRD 3.50 SRD 3.50
Komkommer (per stuk) SRD 1 SRD 3
Tayerblad (per bos) SRD 2 SRD 2.50
Tomaat (per hoop) SRD 3.50 SRD 5
Snijbonen (per pak) SRD 2.50 SRD 5

error: Kopiëren mag niet!