Harriet Ramdien: ‘Ben diep teleurgesteld, maar ik ga verder’

Frontfoto 1VHP-kandidaat Harriet Ramdien, die als nummer 4 op de kandidatenlijst was geplaatst in Nickerie, is ondanks een aantal van 3342 stemmen toch niet gekozen als assembleelid. De 2 overige kandidaten van de VHP, Djoties Jaggernath als lijsttrekker en Jitendra Kalloe die op de derde plaats stond, hebben relatief minder stemmen behaald. Zij zullen toegelaten worden tot het hoogste college van Staat. William Waidoe die op de tweede plaats stond maar ook minder stemmen dan Ramdien heeft behaald, zal tot gekozen verklaard worden.
‘Zo werkt het kiesstelsel in Suriname. Mensen die in meerderheid gewild zijn, blijven buiten en personen die minder gewild zijn, komen binnen’, zei de terneergeslagen Ramdien in gesprek met Dagblad Suriname. Zij maakt er geen geheim van en zegt openlijk dat zij diep teleurgesteld is. Maar hoewel ze geen stem in het parlement heeft, weerhoudt dit haar niet ervan om het politiek werk voort te zetten. ‘Ik ben erdoor gesterkt om het politiek werk op het veld te blijven doen. Ik kan mijn mensen die hun vertrouwen in mij hebben gesteld en mij wilden hebben in het parlement, niet in de steek laten.’ Op grond waarvan zij op nummer 4 is gekandideerd door de partijleiding van de VHP begrijpt zij ook niet.
Opmerkelijk is dat hoewel Ramdien en haar collega politicus van de NDP Rachied Doekhie op gespannen voet met elkaar leefden en Doekhie haar naam meerdere keren door het slijk heeft gehaald, zij meer stemmen heeft behaald dan Doekhie. ‘Dat toont aan dat Doekhie niet beter is dan mij of dat ik niet slechter ben dan Doekhie. Mensen van Nickerie weten wat ik waard ben, daarom hebben ze op mij gestemd’, aldus Ramdien, die gedurende de periode 2005 tot 2010 als assembleelid fungeerde in het parlement en vooral bekend stond om haar krachtige standpunten.

Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!