Richard Kalloe: ‘Coalitie tegen NDP mogelijk scenario’

dblogoHet vormen van een coalitie tegen de NDP is volgens Richard Kalloe een scenario met de meeste waarschijnlijkheid. Dit op basis van de verkiezingsresultaten en de mogelijkheden die de grondwet biedt. ‘NDP staat bekend vanwege haar slechte cultuur van samenwerken’, stelt Kalloe. ‘Reden waarom hij niet verwacht dat partijen in de rij zullen staan om met de paarse partij samen te werken.’ Hij geeft aan dat de NDP de vereiste 34 stemmen voor het kiezen van een president niet haalt en gedwongen zal zijn om naar de VVV te gaan. ‘In het laatste geval heeft niet Desi Bouterse, maar Chan Santokhi de beste kans om gekozen te worden’, meent Kalloe. ‘In die tussentijd zal de financiële situatie in het land verder verslechterd zijn en dit zal niet in het voordeel van de NDP werken, omdat zij steeds minder middelen ter beschikking zal hebben.’ Kalloe zegt voorts dat hij de situatie op het CHS, waarbij zaken achter gesloten deuren gebeuren, afkeurt. ‘Het is tegen de wet en tegen de filosofie van verkiezingen. Men hoefde dan net zo goed niet te gaan stemmen.’ Er zouden volgens hem twee dingen kunnen gebeuren: een hertelling van Paramaribo in het openbaar of mogelijk zelfs een herstemming voor dit kiesdistrict.

error: Kopiëren mag niet!