CBvS organiseert Conferentie van Caribbean Group of Banking Supervisors

dblogoVan 28 tot en met 30 mei 2015 vindt de 33ste Conferentie van de Caribbean Group of Banking Supervisors (CGBS) plaats in Hotel Torarica. Gastheer is de Centrale Bank van Suriname. De conferentie heeft als thema ‘Emerging Mandates in Supervision: Striking the Balance in ‘A Whole New World’. Tijdens de conferentie zullen lokale, regionale en internationale sprekers de nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen op het gebied van toezicht op banken belichten. De aandacht voor het banktoezicht is in de nasleep van de financiële crisis wereldwijd toegenomen. In antwoord op de vraag hoe de crisis heeft kunnen ontstaan, zijn nieuwe aandachtsgebieden voor het toezicht geïdentificeerd, zoals de relatie tussen banken en andere financiële instellingen waaronder verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Ook de toepassing van internationaal geaccepteerde standaarden, die niet zonder meer kunnen worden overgenomen in de regio, zullen onderwerp zijn van discussie.
De CGBS is één van de oudste regionale organisaties van toezichthouders. Zij is opgericht in 1983 onder auspiciën van de Caricom Centrale Bank-presidenten, met het specifieke mandaat om het toezicht op banken te verbeteren en de toezichtpraktijk in de regio te harmoniseren met de internationale standaarden. Later zijn ook niet-Caricom-landen uit de regio als lid toegelaten. Het voorzitterschap van de groep rouleert onder de Caricom centrale banken. De voorzitter is het aanspreekpunt voor internationale organisaties als Basel Committee for Banking Supervision en Association of Supervisors of Banks of the Americas (ASBA). Naast de conferentie vindt ook de jaarvergadering plaats. Tijdens de jaarvergadering zal het voorzitterschap aan Suriname worden overgedragen. De directeur van het directoraat Toezicht Kredietwezen, Ingeborg Geduld, zal deze functie namens de Centrale Bank van Suriname overnemen tot de jaarvergadering van 2017. De uittredende voorzitter is de Centrale Bank van Jamaica.

error: Kopiëren mag niet!