Geheimzinnigheid telling baart Santokhi zorgen

FrontfotoV7-leider Chandrikapersad Santokhi geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan, bezorgd te zijn over de abrupte opschorting van de telling in kiesdistrict Paramaribo. Opmerkelijk is ook dat gesteld is dat de telling niet in het openbaar zal plaatsvinden. De V7 gaat de focus daarop leggen. Gistermiddag waren de verschillende partners van de V7 bij elkaar. Volgens Santokhi is met de verschillende partijen gesproken en hebben ze de opdracht meegekregen om een evaluatie te maken van de verkiezingsresultaten.
Over eventuele samenwerking met de NDP is er nimmer gesproken, ontzenuwt de V7-leider. Binnen de samenleving wordt druk gesuggereerd dat de NDP in zee wil gaan met de VHP. Santokhi kon niet aangeven of hij teleurgesteld is in de resultaten van de overige V7-partners. Hij benadrukt dat de verkiezingsuitslagen nog niet binnen zijn, wat hem uiteraard ook verbaasde. Maar, ‘feit is dat de VHP hard heeft gewerkt en de VHP is gegroeid als partij’. De VHP is met minstens 9 zetels de grootste partij binnen de V7. De NPS heeft voorlopig maximaal 3, de PL 5 en de BEP, 1. De DA’91 en de SPA hebben geen enkele zetel binnengehaald.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!