VHP’ers Paramaribo gevraagd op Sharman te stemmen

1VHPNadat de Nationale Partij Suriname (NPS) en de Pertjajah Luhur (PL) beiden respectievelijk besloten hebben om stemadvies voor Wayne Telgt en Mike Noersalim te geven, heeft de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) ook de stap gedaan om kandidaat nummer 16, Dewanchandrebhose (Dew) Sharman, naar voren te schuiven. In de verklaring, uitgegeven door het hoofdbestuur van de oranje partij, wordt aangegeven dat de partijen in de V7 combinatie vrij zijn om hun strategie te bepalen met betrekking tot de maximale zetelwinst.
Tot nu toe is het zo geweest dat er in Paramaribo stemadvies is gegeven om op de leiders te stemmen. Nu gebleken is dat partijen in de combinatie hiervan afwijken en stemadvies geven om op hun kandidaten van beneden uit te stemmen, is voor de VHP als partij noodzakelijk, om ook stemadvies te geven voor maximale zetelwinst. Op basis van politiek strategische overwegingen wordt geadviseerd om dan op de VHP’er Sharman te stemmen. Door de uitgezette strategie van de partij kan zij minimaal 2 zetels in Paramaribo binnenslepen. De partij benadrukt wel dat alle kandidaten echter wel vrij zijn om zelf te mobiliseren voor een optimale verkiezingswinst, waarbij de kiezer de vrije wil heeft, zelf te bepalen op wie hij of zij de stem zal uitbrengen. In de afgelopen periode is wel gebleken dat de partners BEP, SPA en DA 91 zich wel aan de eerste afspraken hebben gehouden. Zij hebben respectievelijk stemadvies gegeven om op de partijvoorzitters Celcius Waterberg, Guno Castelen en Winston Jessurun te stemmen.
In 2010 heeft de VHP de arts Dew Sharman in beeld gebracht als kandidaat in Paramaribo en wel op nummer 17. De leiding van de partij had op elke wijkvergadering en ook op massameetings de achterban van de VHP opgeroepen om op nummer 2 te stemmen. Een deel van de VHP’ers heeft de oproep van de leiding van de VHP naast zich neergelegd en is gaan campaignen voor Sharman. Men wilde dokter Dew Sharman, die op de zeventiende geplaatst was, via voorkeur binnenhalen. Hij behaalde, ondanks alle oproep van de leiding van de VHP om op nummer 2 stemmen, 4.559 stemmen. Sharman is volgens een berekening van politiek analist Hardeo Ramadhin niet gekozen, omdat hij een tekort had van 977 stemmen.
FR

error: Kopiëren mag niet!