Caldeira: ‘NDP komt met honderddagenplan’

Volgens Winston Caldeira zal de NDP, wanneer zij de verkiezingen wint, met een honderddagenplan komen. De agrarische sector zal daarbij sterke ‘impulsen’ krijgen. Verlagen van de brandstofprijzen, goedkoper krediet en het verlagen van de indirecte belasting zijn enkele van de maatregelen die getroffen zullen worden. Daarnaast zullen er ook, indien nodig, enkele pijnlijke maatregelen getroffen moeten worden, zoals het terugdraaien van de overdadige subsidie op stroom en water. Het zal teruggedraaid worden volgens het model waarbij de breedste schouders de zwaarste lasten dragen.’’ Dit gaf Caldeira aan tijdens het VES economisch debat, gehouden in de ballroom van Hotel Torarica. De NDP- topper gaf de aanwezigen verder aan dat het te wijten is aan de coalitiepartners dat bepaalde plannen van de regering niet uitgevoerd konden worden. Tijdens zijn spreekbeurt heeft hij het publiek meerdere keren opgeroepen om zodanig te stemmen dat de NDP niet in een positie komt om een ‘samenraapsel coalitie’ te vormen.
Één van de aanwezigen merkte op dat er veel geld wordt uitgegeven op het ministerie van Openbare Werken, maar dat niet alles geleverd wordt waarvoor betaald is. ‘Wat gaat er gebeuren als je alleen gaat regeren’, werd kritisch gevraagd aan Caldeira. ‘Waarom denkt u dat de minister van Openbare Werken is vervangen?’, merkte Caldeira zelfverzekerd op. Een andere aanwezige merkte buiten de microfoon op dat hij vergeet te vertellen dat diezelfde ontslagen minister inmiddels is benoemd tot adviseur van de president. Het publiek barste in lachen uit toen Caldeira de opmerking maakte dat Guyana het beter doet bij internationale ratings, omdat zij Engels praten. Suriname komt volgens hem slecht vanaf, omdat er geen Engels wordt gesproken en de verslagen niet worden doorgestuurd. Volgens Caldeira zal er een autoriteit ingesteld moeten worden om de corruptie ter hand te nemen.
Harish Monorath maakt zich sterk voor de implementatie van de e-government. Dit zou onder andere moeten zorgen voor transparantie bij het bestuur. Hij merkte verder op dat de anticorruptiewet niet gaat werken vanwege het feit dat het aspect van de stromannen niet alszodanig is geregeld in de wet. De wet zou wel kunnen werken als de politieke wil er ook is.
A.G.

error: Kopiëren mag niet!