Vlaggenruzie DNA-kandidaat (NDP) en rr-kandidaat (Palu) loopt uit de hand

dblogoEr is een spanning ontstaan tussen Palu-kandidaat op rr-niveau en voormalig NDP’er Georgio Eliza, en DNA-kandidaat nummer 9 in Paramaribo voor de NDP, Sylvana Afonsea. De discussie tussen de twee ontstond over geplaatste vlaggen van de Palu te Goede Verwachting, waar beide politieke kandidaten woonachtig zijn. Volgens Eliza heeft Afonsea eigendunkelijk Palu-vlaggen voor de deur van bewoners van Goede verwachting, aan de Goede Zorgweg, stuk getrokken met de mededeling dat Palu niets voor ze heeft gedaan en niets voor ze zal doen. Eliza, die Palu-coördinator is in het ressort Latour en daar ook bezig was met propagandawerk voor zijn partij, kwam hiertegen in opstand.
Op een bepaald moment lukte het hem ook om het gebeuren op video vast te leggen. Toen hij dit deed, werd hij zowel verbaal als fysiek aangevallen door Afonsea en haar partijgenoot, dr-kandidaat Dennis Snip. ‘Snip ging zover dat hij mij begon te duwen.’ Eliza zegt ondertussen aangifte te hebben gedaan bij de politie tegen het tweetal. De videobeelden heeft hij nog niet publiekelijk gemaakt in afwachting op het politieonderzoek. Eliza zegt dat hij per 1 april de NDP voor de Palu heeft verlaten. Hij zegt dat je elkaars politieke tegenstanders mag zijn, maar dat dit geen vrijbrief is om elkaar te lijf te gaan. ‘Niemand moet aan mijn lijf komen’, zegt de verontwaardigde Palu-kandidaat. Hij geeft aan dat wat te zien is op het filmpje overduidelijk aangeeft hoe onmenselijk hij is behandeld als persoonlijke afrekening op zijn overstap naar een andere partij.

error: Kopiëren mag niet!