Ramnandanlal: ‘V7-Palu-regering is mogelijk’

ramnandanlalParlementariër, DNA-kandidaat en ondervoorzitter van de Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie (Palu) ziet geen probleem met de formatie van een regering, waarbij zijn partij samen zal werken met de V7-combinatie, waarvan de VHP, NPS, PL, BEP, SPA en DA ’91 deel uitmaken. Volgens Ramnandanlal staat de partij na de verkiezingen van 25 mei open voor een samenwerking met alle politieke organisaties. Zo ook met de Nationale Democratische Partij (NDP) van president Desi Bouterse. De Palu-ondervoorzitter zegt dat zijn partij in de afgelopen vijf jaren een belangrijk rol binnen de regering heeft vervuld. Dit beleid wil zij bij de formatie van de nieuwe regering uiteraard voortzetten en wel met alle partijen, die dezelfde idealen en doelen als de Palu hebben. Ramnandanlal benadrukt dat zijn partij de voorkeur geeft aan de NDP, omdat deze eerder een heel goede partner is geweest. ‘Indiende V7 wel belangstelling toont en mee kan gaan met de idealen van de partij, zal de Palu de voorstellen natuurlijk bekijken’, aldus Ramnanadanlal.
Ramnandanlal geeft aan dat zijn partij op dit moment ernaar streeft om haar huidige twee zetels in Paramaribo en Coronie te behouden. Het feit dat de partij een heel goede prestatie heeft geleverd, kan volgens hem ervoor zorgen dat de twee zetels kunnen worden uitgebreid. Aan de hand van hoe het volk zich op 25 mei uitspreekt, kan het volgens hem ook zo zijn dat een heel andere partij de winnaar van de verkiezingen wordt. Men moet volgens hem daarom ook niet vergeten dat het hier gaat om verkiezingen voor het kiezen van volksvertegenwoordigers voor De Nationale Assemblee (DNA). Volgens de parlementariër wordt er teveel accent gelegd op de presidentsverkiezingen. Dit is waarom hij het volk vraagt om haar stem uit te brengen op kundige volksvertegenwoordigers. Wat dat betreft denkt hij dat de Palu wel daaraan voldoet. Zijn partij heeft in de afgelopen vijf jaren flinke achterstanden op verschillende gebieden weten in te halen. De meest recente is de aanleg van waterleidingbuizen in Coronie, bruggenbouw en enkele asfalteringsprojecten.
Zo is het huisvestingsbeleid volgens hem gericht geweest op een zeer bijzondere groep van mensen die een vaste baan hadden. Voor wat dit betreft, kijkt hij uit naar een uitbreiding naar de sociaal zwakkeren. Het sociaal huisvestingsbeleid moet ook op gang komen in de komende vijf jaren en ook voor groepen als seniorenburgers en studenten. Ook heeft zijn partij in de afgelopen periode vanuit het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) een belangrijke bijdrage mogen leveren voor de creatie van werkgelegenheid in de mijnbouwsectoren met de twee goudovereenkomsten die zijn getekend. Voor wat werkgelegenheid betreft, zal ernaar worden uitgekeken om vooral jongeren in de toerisme en landbouw te betrekken.
Wat de huidige oppositiepartijen betreft, kijkt hij wel naar uit dat deze een verandering ondergaan, waarbij de traditionele manier van politiekvoering aan een kant wordt gelaten. Ramnandanlal stelt dat de problemen van betalingsachterstanden en valutatekorten bij alle voorgaande verkiezingen is voorgekomen en politici hierop flink hebben ingespeeld bij hun propagandavoering. Hij hoopt daarom dat zijn voorstellen voor de structurele wijziging van de begrotingswijze van de regering wordt overgenomen, zodat dit in de toekomst niet meer als wapen gebruikt kan worden. Er moeten wetten en instituten gemaakt worden die de oude wetten moderniseren. Er zijn volgens de Palu-topper nog teveel wetten uit de koloniale tijd. De V7 op zich denkt op dit moment echter niet aan samenwerkingen met andere partijen bij verkiezingswinst. Volgens uitspraken van alle partijvoorzitters wordt ernaar gestreefd om na de verkiezingen zelfstandig een eigen regering te formeren. Hiervoor heeft zij ook reeds enkele presidentskandidaten naar voren geschoven.
FR

error: Kopiëren mag niet!