Startsein asfaltering Brigadier Generaalweg

lStartsein asfaltering Brigadier GeneraalwegMinister Rabindre Tewari Parmessar heeft op 6 mei een startsein gegeven van de asfaltering van de Brigadier Generaalweg in het district Commewijne (Militairproject). De aannemer is de aannemingsmaatschappij Baitali. Na een openbare aanbesteding is in augustus 2014 een uitvoeringscontract getekend tussen het ministerie van OW en Baitali NV, waarbij circa 9.5 km aan weg in het district Commewijne verhard zal worden. De uitvoeringstermijn van het project is gesteld op 12 kalendermaanden. De te verharden Brigadier Generaalweg heeft een lengte van 1.380 meter. De garantie op de asfaltconstructie is voor een periode van 5 jaren.
Tweede brug over Surinamerivier
Sinds de openstelling van de Wijdenboschbrug heeft de ontwikkeling van het district Commewijne volgens Parmessar zich in een rap tempo versneld. “Dit manifesteert zich in zowel een uitbreiding van de woongemeenschappen als de vestiging van diverse ondernemingen. De regering juicht deze positieve ontwikkelingen toe”, zei de minister.
Parmessar gaf, zoals eerder bij de asfaltering van de Engelbrechtweg, aan dat er een tweede brug in de planning is. “De Wijdenboschbrug die dit district 15 jaar geleden van zijn isolement verloste, is al een tijdje overbelast. Wij moeten naar een tweede en op termijn zelfs een derde brug, hier in de buurt, over de Surinamerivier. De planologische dienst van OW is al bezig het één en ander uit te werken. Er wordt nu onderzoek gedaan naar de meest gunstige locatie voor de volgende brug. Ook de grondrechtelijke situatie wordt in kaart gebracht, maar dat is toekomstmuziek”, aldus Parmessar.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!