Edwin Nolan volgende ambassadeur VS in Suriname

Edwin Nolan
Edwin Nolan
President Barack Obama kondigde op 6 mei zijn intenties aan om Edwin Richard Nolan, Jr. te nomineren voor de post van de volgende ambassadeur van Amerika in Suriname.
Nolan zal nu beginnen aan het proces van accordering dat door de Senaat zal geschieden. Dit zal dus betekenen dat op termijn Ambassadeur Jay Anania zijn post zal overdragen aan een nieuwe ambassadeur. De Amerikaanse Ambassade hier te lande kan vooralsnog niet aangeven wanneer een volgende ambassadeur zijn post zal innemen.
Edwin Richard Nolan, Jr., is een carrière diplomaat van de Buitenlandse Dienst en fungeert momenteel als adviseur van de minister voor Politieke Zaken bij de Amerikaanse ambassade in Ottawa, Canada.
Nolan’s eerdere diens opdrachten omvatten als plaatsvervangend hoofd van de missie bij de Amerikaanse ambassade in Nicosia, Cyprus 2002-2005, chef van de politieke / economische Sectie op de Amerikaanse ambassade in Dublin, Ierland 1998-2002, en de adjunct-directeur en politieke Officer in het Bureau van beleid, Planning en Coördinatie in het Bureau van Western Hemisphere Affairs van 1996 tot 1998.
Het is verwachtbaar dat zijn nominatie, gezien zijn staat van dienst, gemakkelijk door de Senaat zal gaan.

error: Kopiëren mag niet!