Surgold vastberaden voor dialoog met de Pamaka gemeenschap

dblogoSuriname Gold Company LLC (Surgold), een 100 procent dochter onderneming van Newmont Mining Corporation (Newmont), zal vandaag een gezamenlijke bijeenkomst hebben met het traditioneel gezag van de Pamaka Gemeenschap en leden van de Paramaccaanse Onderhandelingscommissie (POC). De openbare vergadering zal worden gehouden in het dorp Langa Tabiki, waar het traditioneel gezag is gevestigd.
Surgold kijkt uit naar deze bijeenkomst. Het doel hiervan is om de knelpunten van de Pamaka gemeenschap aan te horen en om via dialoog toekomstige conflicten te voorkomen.
Op 30 augustus 2013 is er een intentie verklaring getekend tussen Surgold en het traditioneel Paramaccaanse gezag. Surgold staat nog steeds achter deze intentie verklaring en blijft zich inzetten voor de voortgang en uitvoering daarvan.
Op dinsdag 28 april is de openbare weg die de stad Moengo met Langa Tabiki verbindt en ook de toegangsweg is naar de Merian-site geblokkeerd door een groep van ongeveer 50 personen uit de Pamaka gemeenschap.

error: Kopiëren mag niet!