Santokhi daagt president Bouterse uit om belofte waar te maken

Chandrikapersad Santokhi daagt president Desi Bouterse uit om zijn beloften voor de aanstaande verkiezingen waar te maken. Het staatshoofd had beloofd dat de veiligheid zou terugkeren en dat mensen hun dievenijzer zouden kunnen weghalen. De president heeft nog 6 weken om zijn belofte waar te maken. “Als u dat niet kan, maakt u zich niet druk. Wij gaan dat voor u doen”, benadrukte Santokhi tijdens een druk bezochte vergadering in Munder. Tijdens de bijeenkomst werden Richard Kalloe en Radjen Kisoensingh officieel welkom geheten in de oranje partij.
Volgens Santokhi was er een prachtig veiligheidsplan voorbereid. Hij heeft een veiligheidsplan voor de regering achtergelaten, echter werd deze in de prullenmand gedaan. Het is heel triest dat 30 tot 35 bromfietsers per jaar hun leven laten in het verkeer. Volgens hem wil de huidige regering, met een militaire signatuur, geen hoofdbureau van politie. Dat is dan ook de reden waarom men het huidige niet wil en de bouw daarvan heeft stopgezet. “Den man dis na gangsta, den man wan wild west situaties”, hield hij de aanwezigen voor. Hij beloofde dat er een hoofdbureau van politie komt. Ook de bouw van het gerechtsgebouw in Nickerie is stopgezet. Daarnaast weet de huidige regering ook niet hoe ze het gerechtsgebouw aan de Wulfingstraat moet openen. Santokhi is ook van mening dat de regering geen beleid heeft voor ontspoorde kinderen en personen. Hij is voorstander van het instellen van drugsrechtbanken. Dit moet als uiteindelijk doel resocialisatie van de drugsverslaafde hebben.
Glenn Oehlers: “40% vrouwen in Suriname te zwaar”

Tijdens de VHP-massameeting ging Glenn Oehlers, DNA-kandidaat van Paramaribo, in op de gezondheidszorg. Volgens Oehlers is de moeder- en kindsterfte onacceptabel hoog in Suriname. Het is anderhalf maal hoger dan de rest van Zuid- Amerika en 5 maal hoger dan de rest van de regio. Het komt erop neer dat 2 tot 3 van elke 10 kinderen, die geboren worden, komen te overlijden. Daarnaast komen tuberculose, hoge bloeddruk en suikerziekte nog heel vaak voor. Een studie, waar Oehlers zelf de leiding van had, heeft uitgewezen dat 40% van de vrouwen veels te zwaar is. In de praktijk merkt hij ook dat nierziekten aan het toenemen zijn. Er is daarnaast ook sprake van verstedelijking, hetgeen betekent dat het platteland van Suriname bezig is te verdwijnen. Dit heeft als direct gevolg dat het platteland steeds meer stadskenmerken begint te vertonen. Dit zorgt niet alleen voor verandering, maar ook voor veel meer ziekten voor de inwoners. Ziekten zorgen onder andere voor het verlies van arbeidsuren en verlaging van de productie. Volgens de cardioloog is vergrijzing ook een bedreiging wat betreft de gezondheidszorg. Volgens hem is er geen deugdelijk beleid voor ouderen in Suriname. Ouderen vereenzamen en moeten hun eigen weg zien te vinden. Volgens hem moeten er voorzieningen getroffen worden voor seniorenburgers..
Genaro Alpindblogo

error: Kopiëren mag niet!