Verwarring alom

dblogoHet is een tijd geleden dat ik een artikel heb ingezonden en de reden daarvan is dat ik het allemaal niet meer kan vatten. Vele politieke partijen en combinaties die hopen macht te verwerven. Tv- en radio-programma’s over politiek, maar het ergste vind ik dat de presentatoren of schrijvers er vaak geen kaas van hebben gegeten, maar zichzelf deskundig wanen en daardoor de grootste onzin uitkraaien.
Velen hebben in 2010 de hoop gehad dat er een samenwerking zou komen tussen de VHP en de NDP en dat heb ik heel vaak gehoord. Dat is niet gebeurd, maar het zij zo. Mogen we dan concluderen dat de stemmers geen enkele inbreng hebben dan op de dag van de verkiezing? Als we de resultaten bekijken van de verkiezing van 2010, mogen we dan concluderen dat het volk een duidelijk protest heeft afgegeven omtrent het gevoerde beleid? Heeft het volk niet aangegeven zeer teleurgesteld te zijn met de bemensing van de verschillende posities? Voorbeelden genoeg genoeg toch? Als ik enkele voorbeelden neem als de huidige DNA-voorzitter vergeleken met de vorige dan is dat al een hemelsbreed verschil. De ministers van Onderwijs van nu en toen. De minister van LVV van nu en toen. De minster van Binnenlandse Zaken, de minister van ROGB, de minister van Buitenlandse Zaken. Als ik dan zie hoeveel er tot nu toe is gedaan in de afgelopen 5 jaar, is het dan gek dat met mij, velen in het land weer vertrouwen hebben in de politiek. Als ik nu zie dat de VHP weer kiest voor een samenwerking met de zelfde partijen, is het dan gek dat………..
Als ik nu zie dat enkele DNA-leden die ook in opspraak zijn geweest, nu weer op de lijsten zijn geplaatst, is het dan gek dat…………..
Als regeren vooruit zien is en de combinatie V7 gaat er vanuit dat ze de meerderheid zullen halen, houden ze mij dan voor de gek of zichzelf? Ik durf te stellen dat indien de VHP alleen de verkiezing in zou gaan, het werkelijk een spannende strijd zou worden, maar wie ben ik he? Wat ik ook verwarrend vind, is het volgende. De voorzitter van de VHP presenteert zich als de presidentskandidaad, maar de PL heeft er ook een kandidaad gesteld en de NPS geeft aan dat de afspraak nooit gemaakt is, dus mag ik dan concluderen dat ook zij met een kandidaad zullen komen? Welke afspraken er daaromtrent gemaakt zijn, krijgen we niet te horen. Als ik kijk naar de plaatsen die de NPS en de PL hebben binnengehaald, dan vraag ik mij werkelijk af wie de deskundigen zijn die hebben onderhandeld.
Regelmatig hoor ik eenzijdig geklaag dat het niet goed gaat in het land en steeds weer vraag ik mij af als dat werkelijk gemeend is. Als goederen duurder zijn geworden dan wil ik dat nog geloven maar de AOV en de kinderbijslag is toch ook omhoog gegaan. Schoolgeld is toch afgeschaft, kinderen krijgen nu toch ook een maaltijd op school? Er is toch een wet minimumloon? Kortom, de mensen verdienen nu toch veel meer? Anderzijds hoor ik ook steeds weer dat aannemers niet op tijd worden betaald. Is dat niet iets dat al twintig jaar speelt? Is het niet logisch nu de goud en olieprijs zo sterk zijn gedaald? Is het dan niet een kwestie van tijd? Logisch nadenkend vraag ik mij af welk doel al dat geklaag nu werkelijk heeft. Ook hoor ik vaak dat de regering veel leningen afsluit en dan vraag ik mij af wie nou vooruit is gegaan zonder leningen. Als de leningen waren afgesloten, terwijl er geen ontwikkeling was dan zou ik mij ook afvragen wanneer we nu een andere regering zouden krijgen, maar ik ga voor de ontwikkeling van land en volk en daar wordt gelukkig nu wel hard aan gewerkt. Laatst las ik een artikel waarin iemand dacht de wijsheid in pacht te hebben om aan te geven dat er in de jaren tachtig lange rijen stonden om aan elementaire goederen te komen en ik moest er om lachen, omdat ik weet hoe vaak ik persoonlijk in de rijen had gestaan bij de SIS om deze goederen te kunnen krijgen en dat was niet in de jaren tachtig maar tussen 1977 en 1979. Ik hoorde pas geleden iemand zeggen dat de EBS bepaalde wijken had afgesloten om de route van de avd wel te verlichten, omdat de president daar zou lopen. Gekker kan natuurlijk niet, maar ik heb daar maar niet op gereageerd want iemand die dat soort onzin gelooft???????
Eenheid, dat is de enige manier om de ontwikkeling te versnellen en het lage denkniveau proberen op te krikken, is zonde van de kostbare tijd.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!