‘Grote werkloosheid onder jongeren in Wageningen’

Werkloosheid viert hoogtij in Wageningen.1Er heerst nog grote werkloosheid onder de jongeren in Wageningen. De jongeren hadden hun hoop gevestigd op het Staatsolie Ethanolproject. Dit is echter niet van de grond gekomen. Naar verwachting zou het Ethanol- en Suikerrietproject van Staatsolie op jaarbasis meer dan US$ 100 miljoen kunnen bijdragen aan de staatskas. Staatsolie had reeds US$ 300 miljoen geïnvesteerd in een pilotproject voor de productie van ethanol en suikerriet. Dit project is echter door de regering on hold gezet, meldt de Pertjajah Luhur in een persbericht.
Een ander project, dat voor werkgelegenheid had kunnen zorgen in Wageningen, betreft de beloofde herstart van Stichting Machinale Landbouw (SML). Suriname zou daarvoor uit het Petrocaribe Fonds US$ 12,3 miljoen krijgen. Volgens plan zou de stichting dit jaar weer beginnen met de opkoop en verwerking van padi. Dit project is tot nu toe ook niet van de grond gekomen.
Bewoners van Wageningen hebben op zondag 12 april 2015 tijdens huis-aan-huis-bezoeken van het campagneteam van de Pertjajah Luhur (PL) duidelijk laten merken dat zij graag een beter Wageningen willen. Het campagneteam stond onder leiding van William Waidoe, V7-kandidaat in Nickerie en voorgedragen door de PL. Waidoe heeft verzekerd dat bij regeerverantwoordelijkheid V7 zeer zeker aandacht zal besteden aan het werkgelegenheidsvraagstuk, alsook andere sociaal-maatschappelijke problemen die zich voordoen op Wageningen.
Tijdens de huis-aan-huis-bezoeken zijn enkele billboards geplaatst voor Waidoe. Het campagneteam beschouwt dit bezoek als zeer geslaagd en heeft meerdere bezoeken en een ressortvergadering in het vooruitzicht gesteld.

error: Kopiëren mag niet!