Combe Markt gaat voor nog 5

Grote massa betuigt ondersteuning aan regering Bouterse (1)
Grote massa betuigt ondersteuning aan regering Bouterse (2)
Grote massa betuigt ondersteuning aan regering Bouterse (3)Gisteren trok een grote menigte naar het huis van de president van Suriname, Desi Bouterse, om steun aan de regering en de NDP te betuigen. De directeur en eigenaar van Combe Markt, Kries Kalipdewsing, had enkele dagen geleden via de media deze ‘wandelloop’ vanuit zijn bedrijf naar de president aangekondigd. Bouterse gaf aan positief verrast te zijn met de aanwezigheid van Kalipdewsing en zijn werknemers op zijn erf. ‘Toen ik het hoorde, geloofde ik het eerst niet.’ Deze ondersteuning zou de ‘power’ van de NDP groter maken, meent de NDP-voorzitter. Bouterse noemde het gebeuren ‘een historisch moment’. Kalipdewsing vroeg de president om ‘zijn werk goed te blijven doen’ en bedankte hem voor het feit dat hij hem op zijn erf had willen ontvangen. Onder de aanwezigen bij de ontmoeting bevonden zich ook LVV-minister Soeresh Algoe en Minov-minister Ashwin Adhin.
Combe Markt is één van de vele Surinaamse ondernemingen die te maken heeft met achterstallige betalingen van overheidswege. Minister Adhin van Onderwijs bevestigde de schuldclaim die dit bedrijf heeft bij het Minov voor geleverde goederen voor de naschoolse opvang. Dat de omvang van de schuld enorm is, blijkt uit de woorden van het directielid belast met de financiële zaken van Combe Markt, Radjen Ramsoedit. Tijdens een ondernemersavond in het KKF-gebouw op 7 april, waarbij de vicepresident Robert Ameerali de spreker was, vroeg Ramsoedit wanneer de regering zo ver zou zijn om de achterstallige betalingen aan CombeMarkt te doen. Hij gaf aan dat de bedrijfssituatie van Combe Markt van dien aard is, dat ‘de cashflow nihil is’. Op zijn vraag had de vp geantwoord dat hij zich schaamde om het feit dat vele ondernemers diensten hebben verleend aan de overheid, maar hun gelden daarvoor nog niet ontvangen hebben. Hij beloofde de aanwezige ondernemers, die hun reçu’s die avond overlegden, dat hij ervoor zou zorgen dat de reçu’s op de tafel van de minister van Financiën, Andy Rusland, terecht kwamen.
Ook uit een brief van Combe Markt, gericht aan de regering (Minov), welke recentelijk in de media is verschenen, zou blijken dat het bedrijf zelfs zijn arbeiders niet kan uitbetalen vanwege het tekort aan financiële middelen ten gevolge van deze achterstallige betalingen.
Desondanks is het bedrijf bijzonder tevreden met het gevoerde beleid van de regering en geeft Kalipdewsing aan dat ook hij gaat voor ‘nog vijf’.

error: Kopiëren mag niet!