Nishan 42 pakt historische bekerkampioenschap tegen Inter Moengotapoe

1 Nishan 1
1 Nishan 2De Eersteklasser Nishan 42 is de nieuwe bekerkampioen van Suriname. Ze verkreeg deze titel door zondagavond in een goedbezochte Andre Kamperveen stadion met 1-0 te winnen van meervoudig landskampioen Inter Moengo Tapoe. Trainer Roberto Godeken van Nishan 42 had van tevoren al aangegeven dat de spelers en het bestuur heel optimistisch waren in aanloop naar dit duel, en dat is ook gebleken in deze ontmoeting. Hij was na de ontmoeting dan ook heel blij. Inter MT speelde verreweg niet haar beste wedstrijd, terwijl Nishan 42 met een duidelijk plan het veld opkwam.
Zij namen een afwachtende houding aan, met de linies heel dicht op elkaar wat het dan ook heel moeilijk maakte voor Inter MT om in haar eigen spelritme te komen. Inter die het meestal met lange ballen doet, had hierdoor geen keus en moest dan een andere manier zoeken om door de verdediging van Nishan te komen, wat in deze wedstrijd niet lukte. Nishan 42 deed in aanvallend opzicht heel weinig; zij ging immers nauwelijks in de aanval. De eerste doelpoging van Nishan 42 was pas in de 28e minuut en dit was dan ook direct raak, want er volgde daaruit een doelpunt. Ike Adams brak goed door op de rechterflank en bediende Andrew Murray met een goede achterzet, waaruit hij heel goed afmaakte. Het werd 1 – 0 en dit was de ruststand in deze ontmoeting.
Inter wist dat zij beter moest voetballen in de tweede helft, wilde zei alsnog winst uit deze ontmoeting halen. Zij begon de tweede helft veel beter in vergelijking met de eerste, maar de aanval van Inter MT had niet zijn beste dag. Zowel Jungelo Brunswijk als Claudio Pinas kregen wat kansen om hun ploeg terug te brengen in de wedstrijd, maar ze faalden steeds in de afronding. Ook de verdediging van Nishan 42 heeft in deze wedstrijd heel goed werk verricht. Zij had in de meeste gevallen wel een antwoord op de aanvallen van Inter MT. Trainer Hesron Jeroe van Inter MT verving Vitorino Pinas met Romano Holtuin. Met het inbrengen van Holtuin speelde Inter MT veel beter, maar tot scoren kwam zij niet. Ook Ronnie Brunswijk kwam een paar minuten voor het einde in de wedstrijd om zijn ploeg alsnog aan een doelpunt te helpen, maar ook hij kon niet voorkomen dat Nishan 42 geschiedenis zou schrijven.
Inter MT kreeg in de slotminuten een opvallende zeven minuten blessuretijd, waarin ze tal van kansen om tot scoren te komen had, maar de doelman van Nishan 42 groeide hier uit tot de held van de wedstrijd door enkele fenomenale reddingen te plegen. Nishan 42 won zodoende met 1-0 en is dan ook de eerste ploeg die van het lidbonden naar de topsectie is gepromoveerd en meteen beslag heeft weten te leggen op de SVB beker.
Trainer Roberto Godeken van Nishan 42 sprak na afloop van een uitzonderlijk en geweldig resultaat. “Het harde werk, en de offers die wij hebben gebracht zijn beloond”.” De opdrachten zijn correct uitgevoerd, waardoor wij het Inter MT heel moeilijk hebben gemaakt. Wij wisten van tevoren dat dít een heel moeilijke ontmoeting zou worden, maar wij hebben gedaan wat wij moesten doen en de linies zo dicht mogelijk op elkaar te houden waardoor, de winst nu binnen is. Wij moeten de bekerwinst heel snel uit ons hoofd zetten en teruggaan naar de competitie. Ons hoofddoel is promoveren naar de hoofdklasse en daar moeten wij weer hard aan gaan werken”. Nishan 42 start vandaag weer met trainen. Zij krijgt het komend weekeinde bezoek van KD te Meerzorg. “Het wordt een heel lastige ontmoeting, daar ploegen die beneden op de ranglijst zitten altijd super gemotiveerd zijn. Wij doen er wel alles aan om ook uit deze wedstrijd het maximale te halen”, aldus de trainer tot slot.