‘Misverstanden over DOE’

aGloria Li Kwie SjoeVolgens DOE-lijsttrekker Gloria Lie Kwie Sjoe in Wanica is haar partij geen Christelijke partij. Zij geeft aan dat er hieromtrent een misverstand bestaat binnen de gemeenschap. De maatschappelijk werker, die zelf actief Christen is, zegt dat DOE voor alle Surinamers open staat. ‘Het maakt niet uit welke religieuze overtuiging die persoon heeft.’ Lie Kwie Sjoe zet dit feit kracht bij door de uitspraak dat zij ‘nog liever met een vrome Hindoe zou samenwerken dan met een huichelachtige Christen’. Een ander misverstand over DOE is volgens haar dat velen de partij als een kleine partij bestempelen. Volgens Lie Kwie Sjoe is niets minder waar.
‘De partij kan klein lijken, maar we zijn groter dan Carl Breeveld alleen.’ Zij geeft aan dat de partij elke dag groeiende is. Uiteindelijk wenst Lie Kwie Sjoe nog het misverstand omtrent het niet stemmen van Carl Breeveld bij de aanname van de aanpassing van de Amnestiewet, uit de wereld te helpen. DOE zou volgens haar juist de eerste partij geweest zijn die zich fel heeft uitgesproken tegen de Amnestiewet en de ten gevolge hiervan mogelijke inmenging in een gerechtelijk proces dat reeds gaande was. Breeveld was afwezig tijdens de uiteindelijke stemming voor of tegen de wetsaanpassing, omdat hij belangrijke lopende afspraken als spreker op een evenement in het buitenland niet meer kon afzeggen. ‘Breeveld heeft toen nog verzocht dat de wet niet doorgedrukt werd’, zegt Lie Kwie Sjoe. In het actualiteitenprogramma Kal Aaj Aur Kal (KAAK) van RBN in februari 2014 verduidelijkte Breeveld inderdaad dat zijn afwezigheid op de stemmingsdag een kwestie van onomkeerbare planning was. Men kwam volgens hem rond Pasen vrij plotseling met een wijziging van de Amnestiewet op de proppen. Rond diezelfde periode moest hij les geven in Hawaï met andere internationale docenten. Die afspraak kon hij op dat moment onmogelijk nog afzeggen.
‘We hebben toen alle moeite gedaan om de commissie die de wijziging voorbereidde, uit te leggen dat het een heilloze weg was die zij ingingen. Ik vind het kwaadwillig als mensen andere dingen vertellen over mij. We hebben aan de leden van de commissie, onder andere Panka, Misiekaba en Paal, gezegd dat het amnestiewetsvoorstel een heilloze weg is en hen geadviseerd om het in te trekken’, zei Breeveld in KAAK.

error: Kopiëren mag niet!