Jhauw: “In oorlogstijd maakt de grootte van je leger niet uit”

dblogoPing-voorzitter Ramsoender Jhauw is er nog van overtuigd dat zijn partij het maximale uit de komende verkiezingen kan halen. “In oorlogstijd maakt de grootte van je leger niet uit”, benadrukt de politicus. Jhauw zegt aan Dagblad Suriname dat bepaalde zaken afgelopen donderdag mis zijn gegaan, waardoor zijn partij de stembureaus laat heeft aangedaan. Het probleem volgens hem was dat de meeste kandidaten op het laatste moment onbereikbaar waren of te laat hun bewilligingsformulieren zijn komen tekenen. Hierdoor heeft de partij moeten sukkelen bij de verschillende landelijke stembureaus. Jhauw gaat er niet van uit dat hij een oorlog heeft aangekondigd, zonder dat hij eerst een leger had. Verwijzend naar de Bijbel zegt de ondernemer dat deze vol staat met verhalen waar de grootte van legers niets betekende tegen de wil van God. “Je hebt een klein leger gehad van 300 man, die een leger van duizenden mensen heeft verslagen. Je moet dus niet naar het leger kijken, maar naar de kwaliteit van het leger”, stelt de politicus.
Voor Jhauw is het niet belangrijk hoeveel massa een partij op de been kan brengen. Het is de kwaliteit die een partij kan leveren dat belangrijk is. “Wij zijn het alternatief”, meent de politicus. Hij gaat er van uit dat de massa van zwevende kiezers geen andere optie heeft dan Ping. De partij heeft geldige lijsten in Coronie, Commewijne, Para, Brokopondo en Wanica ingediend. In Paramaribo is slechts de lijst van de DNA-kandidaten ingediend. “De verzamellijst in Paramaribo is niet ingediend, maar de bewilligingsverklaringen waren er wel. De kandidatenlijsten van de DR- en RR-leden ontbraken nog. Alleen was er een schrijffout bij een naam van een kandidaat”, stelt de Ping-topman. Jhauw zegt dat hij hier nog zal proberen om in beroep te gaan bij de president, zodat de DR- en RR- lijsten alsnog geaccepteerd worden.
In Saramacca is het uiteindelijk ook niet gelukt. Hier werd de partij alleen vertegenwoordigd door een partijlid en bleek al gauw dat stukken niet in orde waren. Volgens de kiesregeling moeten de kandidatenlijsten ingeleverd worden door twee personen, die hiertoe door de politieke organisatie zijn gemachtigd. Districtscommissaris Lakshminarain Doebay hield de Ping-vertegenwoordiger voor dat originele uittreksels van de kandidaten ingediend moesten worden. Overgelegd moest ook worden een recent uittreksel uit het Centraal Bureau voor Burgerzaken van elke kandidaat alsmede recente nationaliteitsverklaringen, bewilligingsformulieren en twee recente pasfoto’s. Van het hoofdstembureau kreeg de vertegenwoordiger van de Ping de gelegenheid om contact op te nemen met het bestuur in Paramaribo en nog voor 15.00 uur de stukken in orde te maken. Volgens Jhauw zouden er aanvankelijk twee mensen gekandideerd worden. “Er was een machtiging voor alle twee gemaakt, maar de ene persoon is niet komen opdagen. De partij heeft nog geprobeerd om iemand anders in te voegen, maar dit is ons niet gelukt”, stelt de politicus. Jhauw weet dat er veel kiezers in zowel Saramacca als Nickerie zeer teleurgesteld zijn door het sukkelen van de partij en deze de partij zeker nog bij de verkiezingen willen zien.
FR

error: Kopiëren mag niet!