Van Coblijn: “Grondenrechtenvraagstuk moet binnen 1000 dagen geregeld kunnen worden”

Coblijn “grondenrechtenvraagstuk moet binnen 1000 dagen geregeld kunnen worden”.1“De Surinaamse politiek moet veranderen”, zegt John van Coblijn, NPS-kandidaat in Paramaribo. “De politiek moet een open en eerlijk proces worden. Een proces waarbij burgers kunnen rekenen op politici als ze omgaan met de middelen van de staat, met concessies, met de rechterlijke macht, met huisvesting van de burgers en ook wanneer ze omgaan met de wijken waarin minderbedeelden leven. Het volk moet rustig kunnen slapen, wetende dat er aan zijn vooruitgang wordt gewerkt”, legt Van Coblijn uit.
51 luisterhuizen van het volk
Waar de NPS-kandidaat zich ook heel sterk voor zal maken, is de communicatie met het volk. “Wij moeten 51 luisterhuizen van het volk installeren. Niet huisjes om te roddelen, maar huizen waar het volk weet dat hij ernaar toe kan en gehoord zal worden door de 51 parlementariërs. Als Paramaribo 17 parlementariërs heeft, dan moeten wij 17 van die huizen in Paramaribo hebben”, stelt Van Coblijn.
Issues?
Er is een aantal issues waar Van Coblijn zich sterk voor maakt. Huisvesting is voor hem een prioriteit. “Ik ga voor huisvesting voor de sociaal zwakkeren, vooral voor de starters en de middenklassen. Verder de positie van de alleenstaande moeder, want wat opmerkelijk is, is dat Suriname de conventie voor gelijkwaardige beloning voor mannen en vrouwen nog niet heeft geratificeerd. Ondernemerschap met een fatsoenlijk inkomen staat ook op mijn agenda. De bereikbaarheid van goederen speelt voor de Surinaamse gemeenschap ook een rol. Wij zitten al in een positie waar wij weinig produceren. En dan hebben wij de situatie waarbij wij enorme invoerrechten heffen op goederen die binnen komen. Hierdoor maken wij de goederen voor onszelf duurder. Wat verder een rol zal spelen, zijn namelijk de nutsvoorzieningen. Die moeten altijd bereikbaar zijn voor de samenleving. Ik zal me ook inzetten voor de jongeren zodat zij in een veilige infrastructuur kunnen functioneren en studeren”, vertelt Van Coblijn.
Standpunt grondenrechtenvraagstuk
“Het grondenrechtenvraagstuk moet door de nieuwe regering binnen 1000 dagen geregeld kunnen worden. Het zal een antwoord moeten zijn dat een ieder bevredigt. Een ding is wel heel duidelijk, dat de Inheemsen en in stamverband levende volkeren al eeuwen geleden hier waren. De grondenrechten moeten dus op een fatsoenlijke wijze worden geregeld”, meent Van Coblijn. Hij denkt aan 6 zetels voor de NPS in Paramaribo.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!