NPS-kandidaten Paramaribo stellen zich voor aan Suriname

De NPS-kandidaten van Paramaribo, vlnr. Wayne Telgt (17), Ruth Renfrum-Couthino (10), Gregory Rusland (1), Patricia Etnel (5), Arthur Tjin-A-Tsoi (6) en John van Coblijn (11) (foto: Kevin Ngadimin)
De NPS-kandidaten van Paramaribo, vlnr. Wayne Telgt (17), Ruth Renfrum-Couthino (10), Gregory Rusland (1), Patricia Etnel (5), Arthur Tjin-A-Tsoi (6) en John van Coblijn (11) (foto: Kevin Ngadimin)
Middels een persbriefing heeft de NPS vrijdag haar DNA-kandidaten voor Paramaribo aan het publiek gepresenteerd. Elke kandidaat stelde zich zelf voor en presenteerde zijn of haar prioriteiten. Volgens NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft de partij veel tijd gestopt in consultaties met de structuren om te komen tot haar kandidatenlijst. Volgens Rusland is men grotendeels tevreden met de keus, alhoewel er ook hier en daar ontevredenheid is. Patricia Etnel staat op nummer 5 van de V7-lijst in Paramaribo. Ze gaf aan dat zei zal werken voor het bewerkstelligen van gezinsversterking. “Sterkere gezinnen maken een betere toekomst”, gaf de bestuurskundige aan. De econoom Ruth Renfrum-Couthino staat op plaats nummer 10 in Paramaribo. Haar hoofdpunt is onderwijsvernieuwing, omdat men hierdoor kan komen tot vernieuwing van morele waarden en normen en door onderwijs met sport te combineren komt men uiteindelijk tot vermindering van jeugdcriminaliteit.
Rusland wees tijdens de briefing op het belang van het plaatsen van capabele vrouwen als kandidaten. Van de 15 NPS-kandidaten in alle districten zijn er 4 vrouw. Aan het woord kwamen verder de kandidaten Arthur Tjin A Tsoi (nummer 6) en John van Coblijn (nummer 11). Tjin A Tsoi wil gaan voor good governance, transparantie en corruptiebestrijding. Van Coblijn wil zich onder andere gaan richten op het wegwerken van het huisvestingsprobleem en het aanpakken van het ondernemerschap en de professionele sport. Ook het verkiezingsmanifest van de NPS werd tijdens de briefing aan de aanwezige media aangeboden. In dit manifest gaat de aandacht onder andere uit naar onderwijs, mensenrechten, ICT, grondbeleid en productie. De NPS-kandidaten van de overige districten zullen op een later tijdstip aan het publiek worden voorgesteld.

error: Kopiëren mag niet!