Leerkrachten Kalebaskreek ontvangen bereidverklaringen

Beschikking Kalebaskreek‘God komt niet op aarde, maar stuurt mensen. En u bent als minister door hem gestuurd.’ Dit vond de leerkracht Scholzberg uit Kalebaskreek, bij het in ontvangst nemen van zijn bereidverklaring gisteren. Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft op zijn kabinet 10 bereidverklaringen verstrekt aan leerkrachten en enkele personeelsleden van de Medische Zending uit Kalebaskreek. Met de aanname van deze belangrijke documenten is de jarenlange droom van burgers uit Kalebaskreek uitgekomen.
Minister Relyveld gaf aan dat deze uitreiking voortvloeit uit het bezoek dat hij een maand terug samen met de president van Suriname heeft afgelegd in het Boven Coppename-gebied, met name in de dorpen Kalebaskreek, Donderskamp en Corneliskondre. In Kalebaskreek werd de bewindsman door de leerkrachten verzocht om hen in aanmerking te doen komen voor een stuk perceel. Ter plekke besloot de minister er alles aan te doen om het verzoek van deze groep Surinamers in te willigen.
Vermeldenswaard is dat de bereidverklaringen zijn gegeven voor percelen in Commewijne. Haast al de mensen die hun bereidverklaringen in ontvangst namen, spraken over hun kinderen die in de stad naar school gaan.
Conchita Alkantara, hoofdbasja tevens leerkracht, zegt dat met deze ontwikkeling ‘een stuk garantie is gelegd in haar leven’’. Haar kinderen zitten ook in de stad op school. Zij gaat voor hen bouwen en hierdoor kunnen zij zonder huisvestingsproblemen hun studie rustig afmaken. De groep is de minister zeer erkentelijk.

error: Kopiëren mag niet!