Politieman schiet vrouw in been

dblogoDe bevolking van Brokopondo in het bijzonder de dorpelingen van Tapoeripa zijn opgeschrikt door een schietpartij in de nacht van zaterdag op zondag 29 maart. Volgens de 24-jarige E.N. is een politieman in de fout gegaan bij zijn optreden. Uit haar verklaring blijkt dat men bezig was te feesten in het bovenvermelde dorp. Er werd een tap jari gehouden in het dorp. Omstreeks 01.00 uur haalde de taxichauffeur Clyde P. een marihuanasigaret uit zijn zak. ‘Op dat moment liep een man gekleed in een camouflage jacket en een witte trui en een blauwe jeans broek mij tegemoet. Hij hield mij voor dat ik me jonko niet mocht roken. A man har a gong spang. Ik hield hem voor dat ik niet daar zou roken en dat hij het wapen mocht wegzetten. De man met het wapen begon tekeer te gaan en begon daarbij schoten in de lucht te lossen. Alle aanwezigen stonden rondom en keken naar ons. Een van de mensen schreeuwde dat de man een politieman was. Hoe moest ik in godsnaam weten dat de man een politieagent is’, gaf Clyde Dagblad Suriname te kennen.
De getuige E.N. zegt dat de agent heeft nagelaten om zich te legitimeren. Hij begon dwars door de menigte te schieten, met als gevolg dat een vrouw een schotverwonding in haar been opliep. Volgens E.N. heeft de vrouw een in- en uitschot opgelopen. Het verwonde slachtoffer werd na de schietpartij vervoerd naar de poli voor medische behandeling. Intussen had iemand de politie hierover gewaarschuwd. Later bleek dat de schutter een majoor van politie is, die onder invloed van alcohol verkeerde. Hij was na de schietpartij ontwapend door de mensen en moest daarbij trappen en schoppen van de omstanders incasseren. De politie die ter plekke verscheen, voerde de schietende majoor af naar het bureau. De getuigen zijn bereid over het gebeurde een verklaring bij de politie af te leggen. ‘Wij kennen Clyde P. alias Blaka niet zo. A man no suku trobi.’ De politie van Brokopondo heeft het dienstwapen waarmee de majoor geschoten heeft niet gevonden. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

error: Kopiëren mag niet!