Rotary Club lanceert Autism Awareness Program Suriname

1 Rotary Club lanceert Autism Awareness Program Suriname.1De Rotary Club Suriname is op 26 maart in TBL-cinema gestart met de launch van het Autism Awareness Program Suriname. Het doel van dit programma is de gemeenschap bewustmaken en inlichten over hoe met deze aandoening om te gaan. Er bestaat volgens de voorzitter van de Rotary Commissie, John de Miranda, weinig informatie hoe deze aandoening te herkennen en hoe ermee om te gaan. ‘Bij het vroeg signaleren van de symptomen kunnen we kinderen enigszins verlichten van hun leed. Autisme is niet geneesbaar, vandaar dat men op de hoogte gesteld moet worden hoe ermee te leven. Rotary Club is van mening dat deze aandoening extra aandacht verdient.’
De Rotary Club heeft in dit kader twee posters ontworpen, die meer informatie verschaffen over autisme en er is speciaal een film vertoond, genaamd Rainman, waarin toevallig dit fenomeen aan de orde komt. De posters zijn gepresenteerd en overhandigd aan een vertegenwoordiger van het ministerie van Volksgezondheid, een vertegenwoordiger van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling en een vertegenwoordiger van MOB. Verder konden aanwezigen de twee exemplaren meenemen. Na een korte speech van de Rotary-president kon men kijken naar een kleine infofilm over autisme en de herkenningspunten en gevolgen. Daarna ging men over tot de overhandiging van de posters, waarna genodigden na een korte pauze konden genieten van de film Rainman.
Autisme is een aangeboren stoornis in de hersenen. Alles wat mensen horen, zien en ruiken worden op een andere manier verwerkt. Hierdoor kost het hen veel moeite om te begrijpen wat om hen heen gebeurt of wat er bedoeld wordt. Autisme is een onzichtbare belemmering, maar het heeft grote invloed op iemands leven. Ruim 1,5% van de wereldbevolking, dat is ongeveer 60 miljoen mensen, heeft een vorm van autisme.

error: Kopiëren mag niet!