Nederlandse worsteldelegatie brengt bezoek aan ambassadeur Noorman

De Nederlandse worsteldelegatie samen met ambassadeur Ernst Noorman (foto: SWF)
De Nederlandse worsteldelegatie samen met ambassadeur Ernst Noorman (foto: SWF)
De Nederlandse worsteldelegatie welke momenteel in Suriname bevindt voor het internationaal gala van de Surinaamse Worstelfederatie (SWF), heeft op vrijdagochtend een bezoek gebracht aan de Nederlandse ambassadeur in ons land, Ernst Noorman. Deze delegatie bestond uit de worstelaars Melvin van Suijdam, Alex Paulanyi, Robbie van Straten en de Duitser Manuel Lorenz. Ook Olympisch scheidsrechter Ron Visser was erbij. Namens het SWF-bestuur waren 6 leden aanwezig onder leiding van voorzitter Ravin Changoer. Het werd een luchtig gesprek met de ambassadeur, het SWF-bestuur en de Nederlandse worsteldelegatie. Changoer haalde aan de sterke band die SWF heeft met de Nederlandse bond en scholen, zo ook met de arbiters daar. De laatste jaren is er een constante uitwisseling tussen arbiters, trainers en worstelaars uit beide landen. In dit verband is Suriname twee keer naar Nederland geweest en omgekeerd hebben we 4 keren Nederland mogen ontvangen. Voor september staat een derde bezoek vanuit Suriname in de planning. Changoer vroeg de ambassadeur om te kijken hoe te kunnen participeren aan deze uitwisseling. Van Straten, die ook trainer is in Nederland, stelde voor om hun succesvolle stoeiworstelproject met schoolkinderen ook in Suriname uit te voeren. ‘Binnen een jaar heb je zo je aantal worstelaars verdubbeld’, verzekerde hij. De SWF organiseert zondag een internationaal gala in de Anthony Nesty Sporthal vanaf 12.00 uur.

error: Kopiëren mag niet!