Arbeider ontvreemdt sieraden ter waarde van SRD 18.000

dblogoEen bewoner van de Corantijnstraat deed aangifte bij de politie van diefstal uit zijn woning. Volgens de aangever had hij zaterdag een arbeider naar huis gebracht om werkzaamheden te verrichten. Op een gegeven moment moest de eigenaar naar de winkel en vergat het huis op slot te doen. Bij zijn terugkomst merkte hij dat de arbeider en de sieraden, welke hij in de keuken in een schaaltje had bewaard, er niet meer waren. Ook bleek dat de SRD 300, die hij in de woning had achtergelaten, nergens te vinden was. De benadeelde deed vanwege bepaalde omstandigheden geen aangifte op die dag. De volgende dag wendde hij zich wel tot de politie voor aangifte en deed toen zijn relaas.
Bij de politie bestond ook een redelijk vermoeden dat de arbeider de zaken uit de woning zou hebben ontvreemd. De 46-jarige arbeider K.S. werd als verdachte aangemerkt en voor verhoor opgeroepen. Hij ontkende steevast iets te maken te hebben met de gepleegde diefstal. Van de benadeelde waren twee vingerringen en een halsketting met een totale waarde van SRD 18.000 weggenomen. Deze arbeider was van alles op de hoogte en hij werd daarom als verdachte aangemerkt en ingesloten. Opvallend is dat hij de laatste twee dagen abnormale financiële uitgaven had gedaan. Uiteindelijk gaf K.S. toe dat hij de sieraden en het geld heeft ontvreemd. Volgens zijn verklaring heeft hij de ketting voor SRD 1.900 verkocht. De twee vingerringen zijn achterhaald. De politie van Flora heeft de oneerlijke arbeider hangende het verdere onderzoek in het gevang geplaatst.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!