Priya Lachmon overgeslagen

Priya LachmonDe Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft zondag haar kandidatenlijst op DNA-niveau voor het distrikt Nickerie, veranderd. Eerder werden Nirmal Badloe, Nisha Jhakry en Harriet Ramdien aangewezen als kandidaten. Echter was er hierdoor veel ophef ontstaan vanuit de achterban en structuren van de partij in Nickerie. Het hoofdbestuur heeft dit in overweging genomen en andere kandidaten voorgedragen voor de lijst. De officiële kandidaten voor het distrikt Nickerie zijn: Harriet Ramdien, Joties Jaggernath en Jeetindra Kalloe. Priya Lachmon was in eerste instantie teleurgesteld in de partij-leiding, daar zij gehoopt had, te zullen voorkomen op de kandidatenlijst. “Ik bezit wel de potentie om het volk te vertegenwoordigen in het hoogste college van staat. De achterban van de VHP had gerekend op mij. Ik ben juist degene geweest die heeft gestreden tegen de NDP-parlementariër, Rashied Doekhie”, zegt Lachmon. Zij is nu wel tevreden met de kandidaten die op de lijst geplaatst zijn. Harriet Ramdien komt nog steeds voor op de kandidatenlijst. Volgens Lachmon ligt de keus aan het electoraat, maar zij verwacht wel dat er verandering op dit stuk komt. Zij heeft hierover reeds gesprekken gevoerd met de voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi. Zij zegt dat zij wel geaccomodeerd zal worden om in het belang van land en volk te werken. “Men hoeft niet alleen op DNA-niveau het volk te dienen. Het kan ook op andere niveau’s. Als bloedverwant van de gewezen VHP-voorzitter, zal ik de partij blijven ondersteunen. Ik heb nog vertrouwen in Santokhi”, zegt Lachmon. Volgens een lid van het managementteam van de partij in Nickerie, Shantiepersad Changoer, was er onenigheid over de eerdere kandidaten, omdat de achterban en leden van de partij van mening zijn dat er geen kandidaten op de lijst geplaatst kunnen worden, die wonen en werken in Paramaribo. “Wil men het volk van Nickerie vertegenwoordigen, dan moet men in het distrikt wonen en werken”. Hij is wel tevreden met de huidige kandidaten.

error: Kopiëren mag niet!