Nisha Jhakry: ‘Ik weet dat Nickerie deze dochter wel wil’

Nisha Isrie–Jhakry (foto: Ranjiv Sunderpersadlall)
Nisha Isrie–Jhakry (foto: Ranjiv Sunderpersadlall)
‘De structuren van de VHP hebben onlangs fel gereageerd op de kennisgeving van Nisha Jhakry als VHP DNA-kandidaat Nickerie’, meldt het VHP-managementteam in een schrijven, ondertekend door Shanti Changoer. De felheid was volgens het team een gevolg van het feit dat de naam van Jhakry niet in de top 5 lijst van de aspirant-kandidaten voorkwam en haar naam toch tentatief op de kandidatenlijst werd geplaatst, waarover er nog een besluit moest worden genomen.
De structuren in Nickerie waren niet eens met deze beslissing en hebben tijdens een spoedvergadering op 21 maart dit doen blijken. ‘Tijdens de vergadering werd Jhakry resoluut afgewezen door meer dan 90% van de structuren. Slechts enkele jongeren hadden bezwaar hiertegen’, legt het team uit.
De reden waarom Jhakry, naar zeggen van het team, volgens de structuren niet op de lijst mocht, is dat zij ten eerste niet in Nickerie woont en werkt, dus geen binding heeft met het district. Ten tweede, dat zij naar schatting niet meer dan 200 stemmen zou halen. Hiermee wil men het draagvlak van Jhakry te betwisten. ‘De voordracht van de 3 DNA-kandidaten moest komen uit de top 5, zoals dat was voorgelegd door de voorzitter op zondag 15 maart. Tenslotte wordt beweerd dat het geen geheim is dat Jhakry met driekwart van VHP Nickerie in onmin leeft. Zij brutaliseert vaak ouderen. Op zondag 15 maart heeft zij nog 2 ondervoorzitters van de VHP gebrutaliseerd door hen voor te houden dat ‘de VHP geen bacovewinkel is’, schrijft het team.
‘Ik heb het bericht met al deze redenen ook gelezen. Ik heb geen onderzoek gedaan als mensen mij willen of niet willen. Wat ik wel weet, is dat Nickerie deze Nickeriaanse dochter wel wil’, reageert Jhakry wanneer zij geconfronteerd wordt met dit schrijven.
Jhakry betwist dat het bericht afkomstig is van het VHP-managementteam. Zij gaat ervan uit dat de ondertekenaar, Shanti Changoer, het persoonlijk tegen haar heeft en het op deze manier uit. ‘Het is een verklaring van een individu en niet van het managementteam.’
‘Mevrouw Jhakry is, was en blijft er namens de jongeren. Wat het resultaat ook mag zijn, wij gaan ervoor moeten buigen. Wij gaan voor regeermacht voor V7’, reageert de jonge politicus.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!