‘Mijn zoon is profvoetballer edelachtbare’

dblogoDe Nederlandse drugsverdachte Michel Kempenaar is gisteren door kantonrechter Sieglien Wijnhard vrijgesproken. Volgens de rechter zijn er teveel twijfels dat Kempenaar inderdaad de eigenaar zou zijn van de 60 gram cocaïne die de moeder van de verdachte naar de politie had meegenomen. De verdachte, die illegaal in het land vertoeft, werd aangehouden nadat zijn moeder op 30 december 2014 een zak inhoudende een witte substantie in een wasmand tussen de kleren van de verdachte had gevonden. Aangezien zij op de hoogte was dat haar zoon in Nederland al 9 strafdossiers voor drugsbezit op zijn naam had, besloot zij de zak terstond mee te nemen naar de afdeling Antinarcoticabrigade van het Korps Politie Suriname. Hier werd geconstateerd dat het inderdaad om cocaïne ging en werd de verdachte aangehouden.
Achteraf kwam de moeder op de strafzitting terug op haar verklaring. Zij gaf aan dat zij het verderfelijk spul op een klerenkast had gevonden en aangezien er meerdere mensen in het huis woonden, het mogelijk was dat het van iemand anders kon zijn. Na deze verklaring besloot zij ook gebruik te maken van haar verschoningsrecht. De verdachte heeft vanaf het begin ontkend dat de drugs hem toebehoren. Volgens hem is hij geen drugsverslaafde, maar heeft hij een tabaksprobleem. Hij is een frequente gebruiker van cannabis. Kempenaar zegt ook dat hij vanaf zijn twaalfde cannabis gebruikt en een goed leven in Nederland heeft. ‘Mijn zoon is profvoetballer edelachtbare’, zij hij aan de magistraat. Hij vroeg de rechter om hem amnestie te geven voor zijn onschuld. Het OM had in eerste instantie een gecombineerde celstraf van 6 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk, voorgesteld. Ook vroeg de vervolging een geldboete van SRD 750, subsidiair 1 maand hechtenis. Gevraagd werd de illegale Nederlander het land uit te zetten. De rechter oordeelde echter anders.
FR

error: Kopiëren mag niet!