Patrick Kensenhuis op kandidatenlijst NDP

1 Patrick Kensenhuis zal pronken op kandidatenlijst NDPDe naam van Patrick Kensenhuis zal bij de komende verkiezingen prijken op de DNA-kandidatenlijst van de NDP. Dit verneemt Dagblad Suriname van politieke bronnen. In gesprek met Dagblad Suriname zegt Kensenhuis ook signalen opgevangen te hebben dat hij tot de DNA-kandidaten behoort. Maar hem is nog niets officieel medegedeeld. Kensenhuis geeft duidelijk aan wel ambities te hebben om als DNA-kandidaat voorgedragen te worden.
Kensenhuis die voorheen NPS’er was, kwam in moeilijk vaarwater terecht in de groene partij. Volgens Kensenhuis is hij door structuren van de NPS op een bepaalde wijze negatief besproken. Dit vormde voor hem de leidraad om de NPS definitief de rug toe te keren en zich aan te sluiten bij de NDP. De politicus gaf aan dat hij geen belangstelling meer had om door de NPS gekandideerd te worden als DNA-kandidaat.
Volgens Kensenhuis was er beslist geen gegronde reden aanwezig om hem te bekladden indien hij op gelegenheden ten behoeve van het volk zich bevond in aanwezigheid van NDP’ers. ‘Ik ga voor het belang van het district en geen enkele politieke kleur kan mij tegenhouden.’ Aan een tafel zitten met NDP’ers of met NDP’ers staan praten in het openbaar, beschouwt hij niet als een teken van ontrouw aan de NPS.
Bij de vorige verkiezingen was Kensenhuis lijsttrekker van het Nieuw Front in Para. Hij behaalde 1.431 stemmen. Namens de Megacombinatie was NDP-assembleelid Lesley Artist de lijsttrekker. Hij behaalde 3.720 stemmen. De tweede NDP-parlementariër in Para, Ricardo Panka, behaalde 1.163 stemmen op positie nummer 2.

Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!