Parlementsvoorzitter moe van oppositie

Parlementsvoorzitter moe van begrotingsaanvragen oppositieParlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons bleek gisteren duidelijk niet blij te zijn met de vraag van oppositie-parlementariër Mahinder Jogi. De VHP- parlementariër vroeg voor de zoveelste keer aan de parlementsvoorzitter als zij intussen de zaken in orde heeft gemaakt, zodat de begrotingsbehandeling kan aanvangen. De oppositie maakt zich volgens Jogi zorgen dat de verkiezingen voor de deur staan, terwijl het ministerie van Binnenlandse Zaken nog geen goedkeuring heeft gekregen van haar ingediende begroting. ‘Hier in het parlement hebben wij meerdere keren gevraagd wanneer de behandeling van deze begroting komt, omdat wij onze medewerking willen verlenen aan de begroting. Wij willen ook hebben dat de minister van Biza ruimte heeft om zijn werk op een adequate wijze te doen’, benadrukte Jogi. Door de leiding van het parlement was beloofd dat er op 2 maart een aanvang zou worden gemaakt met de behandeling van de begroting. De agenda van gisteren bevatte echter andere onderwerpen. Jogi gaf aan geen zicht te meer te hebben op de datum van de aanvang van de begrotingsbehandeling. Hij vindt dat de samenleving door de leiding van het parlement wordt misleid.
De DNA-voorzitter reageerde door aan te geven dat zij inmiddels drie keren al heeft aangegeven welke zaken zij in orde moet hebben om de begroting te kunnen organiseren. Zij verwees de VHP’er naar de geluidsbandjes van de afgelopen vergaderingen, waarin zij haar verklaring al heeft gegeven. De voorzitter gaf aan dat zij nimmer heeft gezegd dat zij op 2 maart een aanvang zou maken met de behandeling van de begrotingen. Zij zou juist op de laatste vergadering hebben aangegeven dat zij naar 2 maart zou gaan om de bestaande wetten op de agenda af te ronden. Hierdoor zou zij rond de eerste helft of wel midden van maart uiteindelijk kunnen aanvangen met de behandeling van de begroting van de zeventien ministeries. Dit, indien de condities hiervoor reeds in orde waren gemaakt. Geerlings-Simons benadrukte dat zij ook meeleeft met de rest van de samenleving als het aankomt op het hebben van een begroting voor het land. De parlementsvoorzitter vindt dat zaken erger zijn als een land helemaal geen begroting heeft. ‘Wij zijn met alle quorumtoestanden nu in maart beland, terwijl ik niet degene ben die dat zo heeft georganiseerd’, aldus de DNA-voorzitter. Zij zal haar best doen om belangrijke zaken voor de samenleving alsnog in orde te maken.
FR

error: Kopiëren mag niet!