45 verpleegkundigen en 6 OK-assistenten nemen diploma in ontvangst

Beediging verpleegkundigen.1
Beediging verpleegkundigen.2Gisteren mochten in de hal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken 44 verpleegkundigen en 6 operatiekamerassistenten hun diploma in ontvangst nemen. Het gaat om 26 geslaagden, waaronder 4 ziekenverzorgenden. Het Streekziekenhuis Nickerie had 2 geslaagden, Psychiatrisch Centrum Suriname 3, St.Vincentius Ziekenhuis 2, Diaconessenhuis 4, s’lands Hospitaal 3 en de Regionale Gezondheidsdienst 4.
Het hoofd van de opleidingen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Ella Abbas, gaf aan dat er 87 verpleegkundigen aan de opleidingen hebben deelgenomen, waarvan 81 het gehaald hebben. Het afgelopen jaar zijn reeds 37 beëdigd en gisteren mochten 44 hun diploma in ontvangst nemen. Bij de opleiding van OK-assistenten hebben alle 6 studenten de eindstreep behaald.
Abbas gaf tijdens haar toespraak te kennen dat het een enerverende opleiding is geweest, waarbij deze groep de eindstreep behaald heeft door inzet, doorzetting en geduld. De medisch directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Lindy Liauw- Kie-Fa, gaf aan dat deze groep een bijdrage levert aan de gezondheidszorg in Suriname. ‘Er is een tekort en met de beëdiging van de geslaagden is dit een stap om het tekort te dichten. We gaan gezamenlijk proberen om de gezondheidszorg beter te maken.’
Glenda Richards, verpleegkundig directeur van het AZP, sprak van een vreugdevolle dag. ‘Vandaag zijn jullie tot een bijzonder korps toegetreden. Alles dat bijzonder is, heeft een gewicht dat in balans moet blijven. Ook is bijzonder om te helpen bij de gezondheidsnood met de kennis en kunde die men heeft opgedaan bij de opleiding.’ Richards gaf verder aan dat de geslaagden de bevoegdheid krijgen om te handelen, maar niet om met patiënten om te gaan alsof ze hun bezit zijn. Als slot gaf de verpleegkundig directeur aan dat de geslaagden moeten blijven studeren.

error: Kopiëren mag niet!