NDP herdenkt Revo-dag met grootse massameeting

IMG_0584
IMG_0485
IMG_0582
IMG_0583De NDP heeft Revo-dag, sinds vorig jaar officieel de Dag van Bevrijding en Vernieuwing, groots herdacht met een massameeting. Dit jaar is het 35 jaar geleden dat op 25 februari 1980 een coup werd gepleegd. Middels het leggen van kransen en het aanmaken van een fakkel, werd deze dag ingeluid rond middernacht. Ook werd president Desi Bouterse gehuldigd met een medaille, voor zijn aandeel als leider van de revolutie. Duizenden mensen uit het heel land kwamen op de been voor deze plechtigheid.
Bouterse gaf in zijn ruim twee uur durende toespraak dat de NDP heel sterk groeit. ‘En dat maakt dat er paniek is bij de tegenpartij. Ze doen er alles aan om de groei te stuiten’, gaf hij aan. ‘Deng set baskita kon fis mi mofo doro. Dan wordt er aangegeven date en vliegtuig is geland te Kasiwinka, de plaats waar mijn roots zijn. De onzichtbare hand heeft ervoor gezorgd dat het vliegtuig nooit daar is gekomen. We hebben geen Surinamers of politieke partijen als vijand, maar ons grootste vijand op dit moment is armoede’, gaf Bouterse aan.

error: Kopiëren mag niet!