Vijf verdachten aangehouden bij controlepost Klaaskreek

jachtgeweerDe politie van Brokopondo heeft zondagavond bij de Controle post te Klaaskreek een voertuig met 5 inzittenden inclusief de chauffeur aangehouden. Op hen werd aangetroffen en in beslag genomen waarde vollen spullen zoals geld, sieraden van geel metaal, Fillipijns geld en bescheiden. Verder ook nog 2 jachtgeweren, camouflage pakken, 1 five shooter en maskers. Gebleken is dat vier hunner zondagmorgen 2 Brazilianen te Musa Pasi hebben beroofd van hun geld en sieraden. Van deze beroving is er aangifte gedaan bij de politie van Brokopondo. Later op de dag beroofden ze vermoedelijk 2 Fillipijnen te Musa Pasi, waarbij de verdachten vandoor gingen met Fillipijns geld en bescheiden. Na een tip die de politie van Brokopondo zondagavond kreeg, dat bedoeld voertuig met de mannen richting Paramaribo koerst, werd dit door gegeven aan de controle post te Klaaskreek, waar zij werden aangehouden. Hangende het onderzoek zijn ze overgedragen en in verzekering gesteld door de afdeling Kapitale Delicten Inmiddels hebben 3 bekend de berovingen te hebben gepleegd. Eén blijft ontkennen, maar er zijn voldoende bewijzen die het tegendeel bewijzen. De taxichauffeur is ook in verzekering gesteld. Van de 5 in verzekering gestelde, zijn 4 hunner oud bekenden van de politie.

error: Kopiëren mag niet!