Rusland: “Wij moeten onze borst nat maken om het werk te doen”

dblogo“Suriname maakt op dit moment moeilijke tijden door.” Met deze woorden opende Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, het buitengewoon congres van zijn partij. Hij gaf daarbij een uiteenzetting van de problemen die burgers dagelijks moeten doorstaan. Hij hield de aanwezigen voor dat de partij zich bezig is voor te bereiden om na de verkiezingen en het vergaren van regeermacht direct met het werk te beginnen.
“Wij moeten onze borst nat maken om met het werk te doen” benadrukte Rusland. Volgens hem zal de partij met haar partners direct van start gaan met een herstelprogramma. In dat proces zullen de mensen uit de vakbeweging, NGO’s en het bedrijfsleven betrokken worden. Volgens hem zal iedere Surinamer de ruimte krijgen om daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het land. De belastingen uit de mijnbouwsector vormen een belangrijke inkomstenbron voor de staat. Hij kondigde aan dat als de partij regeermacht weet te verwerven, er een evaluatie zal komen van de goudsector. In dit geval kan onder andere gedacht worden aan de overeenkomsten met Newmont en IAMGOLD. Hierbij zullen de internationale geldende regels gehanteerd worden en zullen er, waar nodig, verbeteringen aan gebracht worden. Daarnaast zal ook het onderwijs geëvalueerd worden. Volgens Rusland moet wetenschap in alle vrijheid, zonder vrees voor welke regering dan ook, beoefend kunnen worden. Het kan volgens hem nooit zo zijn dat de universiteit van de politiek afhankelijk is.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!